Belçika takımı şampiyon gibi karşılandı

Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Belçika Milli Takımı, ülkeye dönüşünden bir gün sonra Kraliyet sarayının önünde Belçikalı taraftarların sevgi gösterileriyle karşılandı.Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Rusya, Cezayir ve Güney...

Google Haberlere Abone ol
Belçika takımı şampiyon gibi karşılandı

Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Belçika Milli Takımı, ülkeye dönüşünden bir gün sonra Kraliyet sarayının önünde Belçikalı taraftarların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Rusya, Cezayir ve Güney Kore ile girdiği yarışta 9 puanla birinci sırada 2. tura yükselen Belçika, ABD’yi geçerek çeyrek finalde karşılaştığı Arjantin'e elenmişti. Bu dünya kupasında sürpriz yapması beklenen ülkeler arasında gösterilen Belçika gösterdiği performansla güzel bir iş çıkardı. Organizasyonun en genç takımı olarak adlandırılan Belçika Milli Takımı çeyrek finalde karşılaştığı Arjantin'e 1-0 mağlup olarak Dünya Kupasına veda etti.

ŞAMPİYON GİBİ KARŞILANDILAR

Dünya Kupası'na veda eden milli takım kafilesi Belçika’da taraftarlar ve devlet erkanı tarafından şampiyon gibi karşılandı. Belçika Kralı Filip ve Kraliçe Mathilde, Kraliyet Sarayı’nda milli takım oyuncularını kabul etti ve futbolcuları tek tek tebrik ederek kutladı. Futbolcuları karşılamak için binlerce Belçika taraftarın sarayın önünde toplandı. Futbolcular, Kraliyet Sarayı’nın önünde kurulan sahnede kendilerine sevgi gösterisinde bulunan taraftarları selamladı. Belçika Milli Takımı kaptanı Vincent Kompany, "Hepinize teşekkür ediyoruz. Bizim için çok zor bir durum çünkü... Dünya Kupasına devam etmek istiyorduk.’’ dedi.

Belçika Milli Takımı’nın teknik direktörü Marc Wilmots ise yaptığı açıklamada, "Büyük kalbimizle biz bunu ülkemiz içim hep beraber başardık. Yaptığımız en güzel şey ise ülkemizi bu şekilde bir araya getirdik." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar