Begüm Dalgalar: Kupayı Türkiye'den göndermeye niyetimiz yok

Suadiye Sahil'de İspanya 2014 Trophy Tour tırını ziyaret eden milli oyuncu Begüm Dalgalar, 2014 Türkiye'de kupaya uzanmak istediklerini söyledi. Begüm Dalgalar, kupa ile poz verirken de "Kupayı Türkiye'den göndermeye niyetimiz yok." dedi.A Milli...

Google Haberlere Abone ol
Begüm Dalgalar: Kupayı Türkiye'den göndermeye niyetimiz yok

Suadiye Sahil'de İspanya 2014 Trophy Tour tırını ziyaret eden milli oyuncu Begüm Dalgalar, 2014 Türkiye'de kupaya uzanmak istediklerini söyledi. Begüm Dalgalar, kupa ile poz verirken de "Kupayı Türkiye'den göndermeye niyetimiz yok." dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Begüm Dalgalar, Suadiye Sahil'deki İspanya 2014 Trophy Tour tırını ziyaret etti. Başarılı oyuncu, 2014 FIBA Erkekler Dünya Kupası (Naismith Kupası) ile fotoğraf çektirdi.

Kupayı yakından görmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Begüm Dalgalar, "FIBA Erkekler Basketbol Dünya Kupası'na bu kadar yakın olmak çok güzel. Erkek takımımız da son finalist olarak gidiyor İspanya'ya. Onlardan yine bir final bekliyoruz ve kupayı tekrar buraya getirmelerini istiyoruz." diye konuştu.

27 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası ile ilgili görüşlerini de paylaşan 26 yaşındaki oyuncu, taraftarların da desteğiyle kupayı kazanmak istediklerini dile getirdi. Suadiye Sahil'deki 2014 Türkiye standına da uğrayan milli oyuncu şöyle konuştu:

"Dünya şampiyonası çok anlatılacak bir şey değil. Dört yılda bir gerçekleşen bu şampiyonayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Ülkemizde düzenleniyor olması da çok önemli. Bizim için de büyük bir şans. Taraftarımızın da desteğiyle finale kadar çıkmak istiyoruz. Hatta kupayı Türkiye'den göndermeye de pek niyetimiz yok.

Kadın basketbolunun kendi taraftar kitlesi oluştu ve bu kitle son yıllarda oldukça büyüdü. Çok iyi bir izleyici kitlesi oluştu. O kitlenin Dünya Şampiyonası'nda artarak, sonuna kadar yanımızda olacağını düşünüyorum."

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2013 - 2014 sezonunda Beşiktaş forması giyen Begüm Dalgalar, geride kalan sezonu da değerlendirdi. Bireysel performansıyla ilgili olarak, "Benim için sezon içinde iniş çıkışlar oldu. Baştaki uyum sürecince oldukça bocaladım. Sezona çok iyi başlayamadım, ama iyi bir şekilde tamamladığımı düşünüyorum." dedi.

Beşiktaş'ın ise ligi daha iyi bir noktada bitirebileceğine değinen Dalgalar, "TKBL'yi ilk beşte bitirebilirdik. Herkes öyle bir sonuç bekliyordu. Sporun içinde tabii şans faktörü de var ne yazık ki. Ligi yedinci olarak bitirdik. Önümüzdeki sezon Avrupa'da oynayacağız; bu da bizim için büyük bir başarı." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar