Bedensel engellilerde paralimpik sporcu sayısı 46'ya çıktı

- Kadınlar tekerlekli sandalye 4x100 metre bayrak takımı, tarihinde ilk kez paralimpik oyunlara katılacak

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engellilerde paralimpik sporcu sayısı 46'ya çıktı


ANKARA (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda (TBESF) 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak sporcu sayısı 46'ya yükseldi.

TBESF'den alınan bilgiye göre kadınlar tekerlekli sandalye 4x100 metre bayrak takımı da 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak. Milli takım, böylece tarihinde ilk kez paralimpik oyunlarda yarışacak. Zübeyde Süpürgeci, Hamide Kurt, Nurşah Usta ve Zeynep Acet'ten oluşan milli takım, Rio'da madalya mücadelesi verecek.

Zübeyde Süpürgeci, Hamide Kurt ve Nurşah Usta daha önce kota hakkı elde etmiş, ancak takımın bir sporcusu eksik kalmıştı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), takımın tamamlanması için, Türkiye'ye fazladan 5 kota hakkı tanıyarak, kotalardan birinin Zeynep Acet tarafından kullanılmasını şart koştu. Böylece kadınlar tekerlekli sandalye 4x100 metre bayrak takımı 4 sporcuyla Rio'ya gitme şansını elde etti.

IAAF'ın tanıdığı kota hakkından 3'ü Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonuna, 1'i ise Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna verildi. Bu 4 kota, görme engellilerde Öznur Alumur, Hasan Hüseyin Kaçar ve Mehmet Tunç, özel sporcularda ise daha önce A barajını geçen Mihriban Kaya için kullanıldı.

Yorumlar