Bedensel engellilerde 46 sporcu Paralimpik Oyunları'nda

- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 8 branşta 46 sporcuyla madalya mücadelesi verecek - TBESF Başkanı Uztürk: "Rio'da hedefimiz, Londra'da elde edilen 19 madalyanın üzerine çıkabilmek"

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engellilerde 46 sporcu Paralimpik Oyunları'nda


ANKARA (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 8 branşta 46 sporcuyla mücadele verecek.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde, 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek oyunlara az bir zaman kala, oyunlara katılacak sporcu kafileleri de belli olmaya başladı.

TBESF'den alınan bilgilere göre, 10 branşta 62 sporcunun yer alacağı 2016 Paralimpik Oyunları kafilesinde, 46 bedensel engelli sporcu yer alacak.

Sekiz branşta 46 sporcunun bulunduğu kadroda, tekerlekli sandalye basketbolunda 12, masa tenisinde 9, atıcılıkta 8, okçulukta 7, atletizmde 4, halterde 3, yüzmede 2, tekerlekli sandalye tenisinde ise 1 sporcu, Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye, 43 bedensel engelli sporcuyla katıldığı 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 19 madalya elde etmişti.


- Uztürk: "Sonuç bizi tatmin etti"


TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, hedeflerinin, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na kota alan sporcu sayısının üstüne çıkabilmek olduğunu belirterek, "Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Biz sayıyı 46-47 olarak öngörüyorduk. Öngörümüzde yanılmadık ve 46 sporcuyla katılım hakkı kazandık." dedi.

Bu yıl federasyon tarihinde ilk kez 8. bir branşla Paralimpik Oyunları'na katılacaklarını vurgulayan Uztürk, şunları kaydetti:

"Tekerlekli sandalye tenisinde Büşra Ün, ilk kez kota alarak oyunlara katılma hakkı elde etti. Bu bizi ayrıca mutlu etti. Bunda tabii ki Büşra'nın katılmasını sağladığımız 20 yurt dışı organizasyonunun etkisi büyük. Tüm branşlarda geçerli olmak üzere, bu durumun, kota sayısının artmasında etkisi oldu. Sonuç bizi tatmin etti. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği 11 milyon liralık ödeneği de iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum."

Rio'da hedeflerinin, Londra'da elde edilen 19 madalyanın üzerine çıkabilmek olduğunu dile getiren Uztürk, "Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız Almanya, Hollanda ve İspanya'nın ardından ay sonunda Türkiye'ye dönerek hazırlıklarını burada sürdürecek. 2 Eylül itibarıyla sporcularımız Rio'ya hareket edecek ve ayın 7'sine kadar oraya uyum sağlama süreci olacak." diye konuştu.

Rio Paralimpik Oyunları'nda 4 bin 350 sporcunun yarışacağını vurgulayan Üztürk, "Dünyanın en büyük spor organizasyonu ve sporcular oraya ciddi zorluktaki eleme aşamalarından geçerek geliyor. Bu da madalya mücadelesinin daha da çetin geçmesi anlamına geliyor. Umarım iyi bir sonuç elde eder ve 19 madalyanın üzerine çıkabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.


- Sporcular

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak bedensel engelli sporcular ve branşları şöyle:

Atıcılık (8): Muharrem Korhan Yamaç, Cevat Karagöl, Savaş Üstün, Hakan Çevik, Murat Oğuz, Çağla Atakal, Ayşegül Pehlivanlar, Aysel Özgan

Atıcılık (8): Muharrem Korhan Yamaç, Cevat Karagöl, Savaş Üstün, Hakan Çevik, Murat Oğuz, Çağla Atakal, Ayşegül Pehlivanlar, Aysel Özgan

Masa tenisi (9): Neslihan Kavas, Ümran Ertiş, Kübra Korkut, Abdullah Öztürk, Ali Öztürk, Nesim Turan, Hatice Duman, Nergiz Altıntaş, Süleyman Vural

Okçuluk (7): Handan Biroğlu, Erdoğan Aygan, Bülent Korkmaz, Zehra Özbey Torun, Merve Nur Eroğlu, Naci Yenier, Ömer Aşık

Atletizm (4): Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet, Nurşah Usta

Halter (3): Nazmiye Muratlı, İzzettin Kanat, Dilfiroz Kuzdağı

Yüzme (2): Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya

Tekerlekli sandalye tenis (1): Büşra Ün

Tekerlekli sandalye basketbol (12 sporcu): 22 kişilik aday kadro dan seçilecek. Aytaç Ercan, Özgür Gürbulak, İbrahim Yavuz, Kaan Dalay, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci, Fikri Gündoğdu, Murat Arslanoğlu, Ferit Gümüş, Murat Yazıcı, Bestami Boz, Yasin Cırgaoğlu, Mustafa Muhittinoğlu, Ramazan Kahriman, Ali Asker Turan, Bülent Yılmaz, Uğur Toprak, Metin Bahçekapılı, Selim Sayak, Kemal Kaan Şafak, Gökhan Coşkun

Yorumlar