Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası

- Antalya'da düzenlenen şampiyonaya 15 kulüpten 83 sporcu katıldı - TBESF Asbaşkanı Sirkeci: "Amacımız engelliler camiasındaki sporcu sayısını artırmak ve daha çok insana ulaşmak. Sayı arttıkça daha büyük hedeflere koşmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası


ANTALYA (AA) - Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası, Antalya'da başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu (TBESF) tarafından Akdeniz Üniversitesi Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye'nin değişik bölgelerinden 15 kulüp, 83 sporcuyla katıldı.

Şampiyonanın kadın ve erkeklerde koşu, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama, disk atma, gülle atma, cirit atma, labut atma branşlarında yapıldığı belirtildi.

Engelli sporcular yarışmalarda birinciliği elde etmek için kıyasıya yarıştı. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışlar ilgiyle izlendi.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları takıldı.

Şampiyona hakkında AA muhabirine bilgi veren TBESF Atletizmden Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Sirkeci, Antalya'ya umduklarından daha fazla sporcunun geldiğini söyledi.

Yüksek katılımın engelli sporcular açısından umut verici olduğunu belirten Sirkeci, "Amacımız engelliler camiasındaki sporcu sayısını artırmak ve daha çok insana ulaşmak. Sayı arttıkça daha büyük hedeflere koşmak istiyoruz. Birçok sporcu daha yeni olmalarına rağmen güzel dereceler elde ediyorlar." dedi.

Bu yıl ilk defa atletizm dalında 2 engelli sporcunun olimpiyatlara katılacağını ifade eden Sirkeci, bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Sirkeci, olimpiyat kotası alan sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yorumlar