Bedensel Engelliler Badminton Federasyon Kupası

- Nevşehir'de başlayan organizasyona 15 ilden 57 sporcu katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Bedensel Engelliler Badminton Federasyon Kupası


NEVŞEHİR (AA) - Bedensel Engelliler Badminton Federasyon Kupası müsabakaları Nevşehir'de başladı.

Avanos Atatürk Spor Salonu'nda başlayan şampiyonanın açılışında konuşan Badminton Milli Takım Antrenörü Ahmet Bozdağ, sporcuların ekim ayında Avrupa Şampiyonası'na katılacağını belirterek, "Biz bu sporda oldukça iddialıyız, dünyada ilk üçteyiz. Bedensel engelli badmintonda üst seviyedeki branşlardan biriyiz. Emine Seçkin adlı oyuncumuz dünya sıralamasında birinci konumda." dedi.

Badminton sporcusu İlker Tuzcu ise 2004 yılından beri bu sporu yaptığını belirterek, "Bu alanda dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğum var. 2009 yılından itibaren profesyonel olarak yapmaya başladım." diye konuştu.

Dünya şampiyonu Emine Seçkin de 6 yıldır bu sporu yaptığını belirterek, başarısını devam ettirmek istediğini söyledi.

Türkiye'de çok yeni bir spor olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılara imza atıldığını vurgulayan Emine Seçkin, "Dünya sıralamasında ilk sıradayım. Hiçbir destek ve yardım almadan biz buralara kadar taşıdık. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları'nda ülkemizi başarılı şekilde temsil etmek. İnsan sevdiği sporu yaparsa başarılmayacak hiçbir şey yok. İstemek, emek vermek, özveri, çok önemli." ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın açılışına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan da katıldı.

17 Temmuz'a kadar sürecek şampiyonaya, 15 ilden 57 sporcu katılıyor.

Yorumlar