Bazıları kriz sever!

'Silah olayı' sonrası Hakan ve Ömer'in kadro dışı kalması, kaleci Volkan'ın Kazakistan maçı öncesi sahayı terketmesi ve son olarak da Ömer'in milli takımı bırakması, kritik Hollanda mücadelesi öncesi ortamı iyice gerdi. EURO 2016'ya katılabilme

Google Haberlere Abone ol
Bazıları kriz sever!
'Silah olayı' sonrası Hakan ve Ömer'in kadro dışı kalması, kaleci Volkan'ın Kazakistan maçı öncesi sahayı terketmesi ve son şekilde da Ömer'in ulusal ekibi bırakması, kritik Hollanda savaşı öncesi ortamı iyice gerdi. EURO 2016'ya katılabilmek hesabına Hollanda karşılaşmasından diğer bir şey düşünmemesi gereken A Milli Takım, gene bir krizle karşı karşıya!

2014 Dünya Kupası’na katılma fırsatını tepen, uzun bir aranın peşinden FIFA sıralamasında ilk 50’nin dışında kalan A Milli Takım’da, gene mühim bir maç öncesi kriz patlak verdi. 2013 yılında Almanya’da gerçekleştirilen hazırlık kampında Beşiktaşlı Gökhan ile Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak içerisinde yaşanan ‘silah olayı’ ile sarsılan A Milli Takım’da, 2 Leverkusenli yıldız Letonya ve Kazakistan maçları namzet kadrosuna çağırılmamıştı. 2014’ün kasım ayında ise Türk Telekom Arena’da oynanan Kazakistan maçı öncesinde sahada ısınan deneyimli kaleci Volkan Demirel, tribünlerden kendisine küfredildiğini gerekçe göstererek sahayı terketmiş, hadise günlerce tyükselişma konusu yapılmıştı.

Bir bu eksikti!

A Milli Takım’ın EURO 2016 Elemeleri’nde Hollanda ile oynayacağı maç öncesi kadroya dahil edilen Ömer Toprak’ın ulusal formayı bıraktığını izahatsı ise yepyeni bir kriz yarattı. Geçtiğimiz günlerde A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in Almanya’da Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu ile görüştüğü, hastalıkların konuşularak halledildiği, iki oyuncunun yine Milli Takım’a arka döndüğü açıklanmıştı. İşin aslının ise bambaşka bir boyutta bulunduğu ortaya çıktı. Terim’le görüşmeyi beklerken, hiç bir arka dönüş alamayan savunmacı, problem tam olarak çözümlenmediği ve ciddi bir izahat yapılmadığı sürece bir daha ulusal takıma gelmeyeceğini Türkiye Futbol Federasyonu’na iletti.

Yakın etrafına konuştu

Almanya’nın meşhur spor dergisi Kicker’ın haberine göre, yıldız oyuncu Milli Takım’la ipleri tam olarak kopardı. Yakın çevresine, “Takımda evvela itimat gerek” diyen Ömer’in, “Gökhan yanlış yapmış olabilir, fakat faturanın bize kesilmesine mana veremedim. Türk bayrağı için canımı veririm. Ama ben tehdit ediliyorken, bir de bir şey ham bu şeklinde davranılıyorsa, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Gökhan ulusal takımdaysa ben yokum. Biz çocuk değiliz” dediği öğrenildi.

‘Fail değil kurban’

Leverkusen, futbolcusu Ömer Toprak’ın A Milli Futbol Takımı’nın kampına katılmama kararını desteklediği açıkladı. Toprak’ın bu konu için “fail değil kurban” bulunduğu değerlendirmesinde bulunulan izahatda, “Bu koşullar altında Ömer Toprak’ın Milli Takım’dan ırak durmasını yüzde 100 anlayabiliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Ömer Toprak’ın yerine Ersan Gülüm

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 Elemeleri D Grubu’nda 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile yapacağı maç öncesi kamp için Almanya’ya gitti. Fatih Terim yönetimindeki ulusal takım kafilesinde 22 futbolcu yer alırken, ilk açıklanan namzet kadroda yer almayan Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm’ün gelmeyeceğini belirten Ömer Toprak’ın yerine kadroya dahil edildiği söylendi.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar