Bayramda 'Sokakta Satranç Var'

Satranç Federasyonunun "Sokakta Satranç Var" etkinliği Kurban Bayramı süresince Türkiye'nin bütün illerinde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda 'Sokakta Satranç Var'
Federasyondan yapılan açıklamaya göre, etkinlik Türkiye’nin 81 il ve 919 ilçesinde Kurban Bayramı tatili süresince eş zamanlı gerçekleştirilecek. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerini satranç parklarıyla buluşturmaya amaçlayan etkinlik, 11-18 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Türkiye'yi, stratejik düşünce kültürü satrançla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm Türkiye satranç sporunda birleşecek. Geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz projemiz, bu yıl barışın, kardeşliğin ve bilgeliğin simgesi olacak." dedi.

Türkiye'nin, Kurban Bayramı'nı satranç oynayarak kutlayacağını ifade eden Tulay, şunları kaydetti:

"İlki geçen yıl gerçekleştirilen proje, bu yıl görkemli etkinliklere sahne olacak. Satrancı dört duvar arasından çıkararak, açık havada aile arasında oynanan bir spora dönüştürdük. Projeyi bu yıl ilk kez satranç parkıyla taçlandırdık. Yalova'da açılan Nevzat Süer Açık Hava Satranç Parkı Türkiye’nin ilk örneği oldu. Yerel yönetimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir zaman diliminde tüm Türkiye ilçeleri satranç parklarına kavuşacak."

Yorumlar