Bayern Münih, twitter'da seçimleri bile gölgede bıraktı

Almanya’da twitter kullanıcıları arasında bu yılın en çok tartışılan konusu Bayern Münih takımı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bayern Münih, twitter'da seçimleri bile gölgede bıraktı

Almanya’da twitter kullanıcıları arasında bu yılın en çok tartışılan konusu Bayern Münih takımı oldu. Eylül ayında yapılan seçimler bile futbolun gölgesinde kaldı.

Almanya’da sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da bu yıl en fazla futbol tartışıldı. Bundesliga, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Bayern Münih, Twitter’da liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı. İtalyan Pep Guardiola’nın takımın teknik direktörlüğüne getirilmesi en çok paylaşılan haberler arasında ilk sırada yer aldı.

25 Mayıs’ta Bayer Münih’in Borussia Dortmund ile yaptığı Şampiyonlar Ligi final maçı da Almanya’daki Twitter kullanıcılarının en fazla yorum yaptığı konu oldu. Almanya’da bu sene genel seçimler yapılmasına karşın siyasi tartışmalar futbolun gerisinde kaldı. Üçüncü sırada ise Eurovizyon Şarkı Yarışması finalleri yer aldı.

Ülkede bu sene Twitter kullanıcıları arasında en çok tartışılan bir diğer konu ise Hür Demokrat Partili Rainer Brüderle’nin bir kadın gazeteciyi taciz ettiğine yönelik haberler oldu.

Başbakan Angela Merkel ve Sosyal Demokratların (SPD) Başbakan adayı Peer Steinbrück arasında 1 Eylül’de yapılan televizyon tartışmasının popülerliği ise diğer konulara göre çok geride kaldı. CİHAN

Yorumlar