Bayern Münih başkanı bilinenden çok daha fazla vergi kaçırmış

Almanya’nın dünyaca ünlü futbol takımı Bayern Münih’in başkanı Uli Hoeness hakkında vergi kaçırdığı iddiasıyla açılan dava Münih Eyalet Mahkemesi Ekonomi Ceza Dairesi'nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bayern Münih başkanı bilinenden çok daha fazla vergi kaçırmış

Almanya’nın dünyaca ünlü futbol takımı Bayern Münih’in başkanı Uli Hoeness hakkında vergi kaçırdığı iddiasıyla açılan dava Münih Eyalet Mahkemesi Ekonomi Ceza Dairesi'nde başladı. Çok sayıda gazeteci ve meraklı vatandaşın katılımıyla başlayan ve Perşembe gününe kadar devam etmesi beklenen davanın ilk duruşmasında savcı Achim von Engel iddianameyi başkan Hoeness'in yüzüne okudu.

İddianameye göre Hoeness, toplam 33 milyon Euro kazancını vergi dairesine bildirmedi. Hakim Rupert Heindl’in baktığı dava başlamadan birkaç gün önce mahkemeye yeni belgeler sunan Hoeness, 2002 ila 2005 yılları arasında 15 milyon Euro'luk daha vergi kaçırdığını itiraf etmişti. Hoeness’in böylece toplam 18,5 milyon Euro vergi kaçırdığı belirlendi. Şimdiye kadar Hoeness'in 3,5 milyon Euro vergi kaçırdığı ve özel ticari işlerinde 5,5 milyon Euro zarar beyanında bulunup vergi çıkarı elde ettiği tahmin ediliyordu.

Duruşmada sakin ve itirafçı tutumuyla dikkat çeken futbol takımı başkanı Hoeness'in 2003 ila 2009 yılları arasında toplam yedi kez yanlış vergi beyanatı verdiği ileri sürülüyor. Hoeness, yaklaşık 14 ay önce cezadan muaf tutulacağı inancıyla vergi kaçırdığını yetkili makamlara itiraf etmişti. Şimdi mahkeme, Hoeness'in söz konusu şikâyeti zamanında yapıp yapmadığını görüşüyor. Hoeness'in, 2001 yılında bir İsviçre bankasına hesap açtığı ve borsada spekülasyonlar yaptığı da iddia ediliyor. Vergi kaçıranlara Almanya'da beş yıl, kaçırılan verginin miktarı fazla ise 10 yıla kadar hapis cezası veriliyor. CİHAN

Yorumlar