Bayer Leverkusen 4-0 Stuttgart

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 25. hafta açılış maçında Bayer Leverkusen, sahasında Stuttgart'ı 4-0 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Bayer Leverkusen 4-0 Stuttgart
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 25. hafta açılış maçında Bayer Leverkusen, konusunda Stuttgart'ı 4-0 yenik etti.

BayArena’da oynanan ve 29 bin 384 seyircinin izlediği maçta Bayer Leverkusen 32. dakikada Wendell ve 36. dakikada Josip Drmic’in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Stuttgart’ın maçın ilk bölümünde iyi oynadığı lakin daha sonra ev sahibi ekibin bulduğu gol pozisyonları değerlendirdiği ilk yarı Bayer Leverkusen’in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya seri başlayan kırmızı-siyahlı ekip, 50. dakikada Karim Bellarabi ve 59. dakikada Drmic’in golleriyle skoru 4-0 yaptı. Karşılaşmada öteki olmadı ve Bayer Leverkusen maçtan 4-0 galip ayrıldı.
Bayer Leverkusen bu neticeyle UEFA Şampiyon Ligi’nde istikbal hafta Atletico Madrid ile oynayacağı ikinci tur rövanş maçı öncesinde moral buldu.

Genç oyuncu Wendell, Bundesliga’da ilk golünü attı. Kırmızı-siyahlılar üst üste oynadığı 5 maçta kalesinde gol görmedi. Ev sahibi ekipte Ömer Toprak ve geçen hafta dizinde sorunları bulunan Hakan Çalhanoğlu 90 dakika forma giydi. Çalhanoğlu 48. dakikada sarı kart gördü.

Bayer Leverkusen puan cetvelinde 42 puan ve maç fazlasıyla 3. sıraya arttı. Üst üste 9. maçından da galip ayrılamayan Stuttgart ise 20 puanla 18. ve son sırada kaldı.
Bundesliga’da yarın 6 karşılaşma oynanacak.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar