Bayan Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

A Milli Bayan Voleybol Takımı, devam eden mücadelede CEV Avrupa Ligi'nde Almanya karşısında 2-0'ı bulduğu için şampiyonluğunu ilan etti. Müsabakada 4. set oynanıyor ve Türkiye, 2-1 önde bulunuyor. Ay yıldızlı ekip ilk maçı 3-1 kazandığı...

Google Haberlere Abone ol
Bayan Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

A Milli Bayan Voleybol Takımı, devam eden mücadelede CEV Avrupa Ligi'nde Almanya karşısında 2-0'ı bulduğu için şampiyonluğunu ilan etti. Müsabakada 4. set oynanıyor ve Türkiye, 2-1 önde bulunuyor. Ay yıldızlı ekip ilk maçı 3-1 kazandığı için bu müsabakadan 3-2 yenik ayrılsa da şampiyonluğa ulaştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk maçta 3-1 kazandığı CEV Avrupa Ligi finalinin rövanşında deplasmanda Almanya karşısında setlerde 2-0 öne geçerek şampiyonluğu garantiledi.

CEV Avrupa Ligi finalinin rövanşında Almanya'ya konuk olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Rüsselsheim kentindeki GroBsporthalle Salonu'nda yapılan karşılaşmaya iyi başladı. Milliler ilk seti 25-19 kazandı. Şampiyonluk için yeterli olacak ikinci setin sonlarını daha iyi oynayan ay yıldızlı ekip, çok çekişmeli geçen bu seti de 25-23 kazanarak 2-0 öne geçti ve şampiyonluğunu ilan etti. Üçüncü sette ise Almanya 25-20'lik üstünlük sağlayarak setlerde durumu 2-1'e getirdi.

Türkiye, devam eden mücadelede şuan 2-1 galip durumda. Ay yıldızlı ekip 3. seti 25-20 yenik kapattı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bursa'da yapılan ilk müsabakayı 3-1 kazandığı için tarihinde ilk kez CEV Avrupa Ligi'nde altın madalyaya ulaştı.

CİHAN

Yorumlar