Bayan Goalball Milli Takımı dünya üçüncüsü oldu

Bayan Goalball Milli Takımı, tarihinde ilk kez katıldığı dünya şampiyonasında üçüncü oldu ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı.Finlandiya'nın Espoo kentinde düzenlenen Goalball Dünya Şampiyonası'nda grubunu namağlup...

Google Haberlere Abone ol
Bayan Goalball Milli Takımı dünya üçüncüsü oldu

Bayan Goalball Milli Takımı, tarihinde ilk kez katıldığı dünya şampiyonasında üçüncü oldu ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Finlandiya'nın Espoo kentinde düzenlenen Goalball Dünya Şampiyonası'nda grubunu namağlup bir şekilde lider tamamlayan milliler, çeyrek finalde İsrail engelini 10-2'lik skorla geçti. Yarı finalde Rusya ile karşılaşan milli takım rakibine 2-1 mağlup olarak finale yükselemedi.

Son olarak Japonya ile bronz madalya mücadelesine çıkan Goalball Bayan Milli Takımı rakibini 3-0 mağlup ederek, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı. Bayan Milli Takımı ayrıca tarihinde ilk defa katıldığı dünya şampiyonasında üçüncü olarak önemli bir başarıya da imza attı.

Erkek Goalball Milli Takımı ise grubunu ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finalde ABD ile eşleşti. ABD ile yapılan çeyrek final maçını 5-4 kaybeden milli takımı, turnuvaya veda etti.

CİHAN

Yorumlar