Batmanlı sporcu balkan üçüncüsü oldu

Balkan Wushu Federasyonu'nun Hırvatistan’ın başkenti Zagrep'te düzenlediği 1. Balkan Wushu Kinda Şampiyonası'nda Türkiye 2 altın, 2 gümüş 1 bronz toplamda 5 madalya aldı.

Google Haberlere Abone ol
Batmanlı sporcu balkan üçüncüsü oldu

Balkan Wushu Federasyonu'nun Hırvatistan’ın başkenti Zagrep'te düzenlediği 1. Balkan Wushu Kinda Şampiyonası'nda Türkiye 2 altın, 2 gümüş 1 bronz toplamda 5 madalya aldı. Milli takımda yer alan Batmanlı sporcu Deniz Baran, Balkan Wuşu Kinda üçüncüsü oldu.

Türkiye'nin 7 sporcu ile katıldığı 1. Balkan Wushu Kinda Şampiyonası’na 6 ülkeden 100 üzerinde sporcu katıldı. Turnuvada güzel sonuçlar alan milli takımda Batman’dan bir antrenör ve sporcu görev aldı. Milli takımda yer alan Batmanlı sporcu Deniz Baran, güzel maçlar çıkararak Balkan Wuşu Kinda üçüncüsü oldu. Bronz madalya alan Baran, "Ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyorum." dedi.

Milli takım antrenörü ve bölgeler genel koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, 7 sporcuyla katıldıkları turnuvadan 5 madalya ile dönmelerinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Uzakdoğu sporlarında dünyada söz sahibi olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyleyen Velioğlu, bölgeden Türkiye'yi temsil noktasında daha çok sporcunun da çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Balkan Wushu Federasyonu'nun kurulumunda Türkiye Wushu Federasyonu'nun ciddi katkıları olduğunu ileri süren Velioğlu, bu vesileyle balkan ülkelerinin wushu federasyonlarının Türkiye’ye karşı özel ilgilerinin bulunduğunu dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar