Başpehlivanlıkta ikinci tur güreşleri tamamlandı, favoriler galip

Edirne Sarayiçi'nde devam eden 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde çayıra çıkan Başpehlivanlar 2. tur güreşlerini de tamamladı. Favori pehlivanlar bir üst tura zorlanmadan geçti.İlk tur güreşlerinde 50 pehlivan öğle...

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivanlıkta ikinci tur güreşleri tamamlandı, favoriler galip

Edirne Sarayiçi'nde devam eden 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde çayıra çıkan Başpehlivanlar 2. tur güreşlerini de tamamladı. Favori pehlivanlar bir üst tura zorlanmadan geçti.

İlk tur güreşlerinde 50 pehlivan öğle saatlerinde çayıra çıkarken turu geçen 25 pehlivan 2. turda güreşme hakkı elde etti. İlk turda Hasan Tuna, Salih Dorum müsabakası bittikten sonra anlaşılan hakem hatası nedeniyle tekrarlandı. Tekrarlanan güreşi Hasan Tuna ikinci kez kazandı ve bir üst tura çıktı.

Başpehlivanlık 2. tur güreşlerinde ise favori isimler Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Salih Balaban gibi isimler zorlanmadan bir üst tura çıktı. Başpehlivanlık güreşlerinde 2. tur eşleşmeleri sonunda ilk 18 sırayı çeken pehlivanlar müsabakaları yaparken 19 ile 25 arası numaraları çeken pehlivanlar ise bay geçerek direkt 3. tura yükseldiler.

İkinci turdaki eşleşmeler ve turu geçen başpehlivanlar şöyle:

Faruk Akkoyun-Fatih Atlı, Ünal Karaman-Murat Gençtürk, Şaban Yılmaz-İsmail Koç, Ahmet Kavakçı-Ekrem Yavuz, Abdullah Güngör-Kaan Kaya, Recep Kara- Hasan Tuna, Ümit Balta-Serhat Balcı, Bayram Ertan-İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil-Ali Rıza Kaya.

TUR ATLAYAN BAŞPEHLİVANLAR

Bu arada 2. tur maçlarında rakiplerini geçerek 3. tura çıkan 9 Başpehlivan ile 2. turu bay geçen 7 Başpehlivan saat 17.00'de 3. tur maçlarına çıkacaklar.

İkinci turda rakiplerini yenen, Fatih Atlı, Ünal Karaman, Şaban Yılmaz, Ekrem Yavuz, Abdullah Güngör, Recep Kara, Serhat Balcı, İsmail Balaban ve Mehmet Yeşil Yeşil ile ikinci turu bay geçen, Salih Erinç, Ramazan Bircan, Enver Erişti, Osman Aynur, Fevzi Çakır, Orhan Okulu ile İbrahim Çoraman yapılacak kura çekilişi sonrasında eşleşecekler ve 3. tur mücadelesi yapacaklar.

SARAYİÇİ GÜREŞ SAHASI YİNE DOLMADI

Öte yandan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününe de seyirci fazla ilgi göstermedi. Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Mehmet Ayhan, seyircinin ilgisizliğini güreşin zamanlamasına bağlarken, bilet fiyatlarının pahalılığına da dikkat çekti.

653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin normalde temmuz ayının ilkyarısında yapıldığını ancak bu yıl Ramazan Ayı nedeniyle eerkene alındığını da belirten Ayhan, "Bugün Anadolu'nun birçok yerinde ve Edirne'ye yakın çevre illerde hasat mevsimi yaşanıyor. Şehirlerden güreşleri izlemeye gelenler zaten az kırsal bölgelerden güreşseverler Edirne'ye Kırkpınar'a geliyorlar. Onlar da şimdi tarlalarındaki mahsülle ilgilendiği için Kırkpınar'a gelemediler. Bu yüzden de tribünler boş kalıyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar