Başpehlivanlık 3. tur güreşlerinde hakem skandalı yaşandı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık müsabakalarının 3. tur güreşleri de tamamlandı. Şaban Yılmaz ile Fatih Atlı arasındaki güreşte hakem skandalı yaşandı. Şaban Yılmaz iki sarı kart görmesine rağmen güreşe...

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivanlık 3. tur güreşlerinde hakem skandalı yaşandı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık müsabakalarının 3. tur güreşleri de tamamlandı. Şaban Yılmaz ile Fatih Atlı arasındaki güreşte hakem skandalı yaşandı. Şaban Yılmaz iki sarı kart görmesine rağmen güreşe devam etti. Sonra ise kule hakem heyetinin ilk sarı kartı kabul etmediği anons edildi.

Erken final olarak nitelendirilen Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban eşleşmesinde pehlivanlar normal sürede yenişemedi ve puanlamaya geçildi. Altın kemerin en büyük iki adayının puanlamasında ise iki pehlivan da pasif güreş nedeniyle sık sık uyarılırken birer de ihtar aldılar. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren mücadeleyi ise geçen yılın finalisti İsmail Balaban 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Sarayiçi'nde devam eden Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 3. tur müsabakaları da tamamlandı. 3. turda Şaban Yılmaz - Fatih Atlı arasındaki güreşte sarı kart ve hakem skandalı yaşandı. Çok sert geçen güreşte maçın başhakemi kule hakemlerine de danışarak iki pehlivana da sarı kart gösterdi. Bir süre sonra ise rakibinin elense yerine tokat atmasına ve parmağını gözüne sokmasına itiraz eden ve faul yapan Şaban Yılmaz'a maçın meydan hakemi yine kule hakem heyetine işaret ederek 2. sarı kartını gösterdi.

Bu gelişmenin ardından Şaban Yılmaz kırmızı kartla ihraç edilmesi gerekirken hakemler müsabakaya devam ettirdi. Bunun üzerine ise Kule Hakem Heyeti aldığı kararı bir anonsla izleyicilerle paylaştı. Kule Hakem Heyeti'nin pehlivanlara gösterilen ilk sarı kartta Şaban Yılmaz'ın sarı kartını geri aldığı ve iki güreşçinin de birer sarı kartı olduğu duyuruldu.

İKİ GÜREŞ NORMAL 6 GÜREŞ İSE PUANLAMA İLE BİTTİ

Başpehlivanlık 3. tur güreşlerinin normal süresinde İbrahim Çoraman, Enver Erişti'yi Recep Kara da Salih Erinç'i yenerek 4. tura yükseldi yani son sekize kaldılar.

Başpehlivanlık güreşlerinde 6 güreş ise puanlamaya kaldı. Sonucu en çok merak edilen Şaban Yılmaz - Fatih Atlı güreşinde ise Fatih Atlı bastırıp aldığı puanla rakibini yendi ve çeyrek finale adını yazdıran diğer isim oldu.

3. TUR EŞLEŞMELERİ VE TURU GEÇEN PEHLİVANLAR

Bu arada başpehlivanlık 3. tur eşleşmeleri ve rakiplerini yenerek bir üst tura çıkan isimler ise şöyle:

Enver Erişti - İbrahim Çoraman

Ekrem Yavuz - Osman Aynur

Recep Kara - Salih Erinç

Serhat Balcı - Fevzi Çakır

Abdullah Güngör - Ramazan Bircan

Şaban Yılmaz - Fatih Atlı

Orhan Okulu - Ünal Karaman

Mehmet Yeşil Yeşil - İsmail Balaban

Tur atlayanlar:

İbrahim Çoraman

Osman Aynur

Recep Kara

Serhat Balcı

Abdullah Güngör

Fatih Atlı

Orhan Okulu

İsmail Balaban

Bu arada Başpehlivanlık 4. tur çeyrek final kuraları yarın çekilecek ve eşleşmeler belli olacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tüm boylarda çeyrek final, yarı final ve final maçları yarın yapılacak. Güreşler sabah 10.00'da başlayacak.

Sonucu ençok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde ise saat 15.00'te çeyrek final, 17.00'de yarı final ve 19.00'da da final maçının yapılması planlanıyor. Başpehlivanlık müsabakaları NTVSpor'dan naklen ekranlara getirilecek.

CİHAN

Yorumlar