Başpehlivan Recep Kara, şanssızlığını yenmek istiyor

- Kırkpınar'da üç kez başpehlivan olmasına rağmen son yıllarda rakipleri karşısında final müsabakalarında kaybeden Recep Kara, bu yıl altın kemeri boynuna takmayı hedefliyor - Başpehlivan Recep Kaya: "Hedefim altın kemeri kazanarak 8 yıllık hasrete son vermek. Bir yıl boyunca çok çalıştım ve artık emeğimin karşılığını almanın zamanı geldi"

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivan Recep Kara, şanssızlığını yenmek istiyor


KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üç kez başpehlivan olmasına rağmen son yıllarda rakipleri karşısında final müsabakalarında kaybeden Recep Kara, bu yıl altın kemeri boynuna takmayı hedefliyor.

Güreş camiasının "çayırın beyefendisi" olarak nitelediği, Kırkpınar'da son yılların finallerdeki değişmez ismi Ordulu Recep Kara, bu yıl 22-24 Temmuz'da 655'incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final şanssızlığını yenmek için kispetini yağlayacak.

Hasan Tuna ve Ekrem Yavuz'u yenerek 2007 ve 2008 yıllarının başpehlivanı olan Recep Kara, altın kemerin ebedi sahibi olmak üzere çıktığı çayırda 2009'da rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'e yenilmesi sonrası bir daha başpehlivanlık şansını yakalayamadı.

Mehmet Yeşil Yeşil ile 2010'da bu kez çeyrek finalde karşılaşan ve rakibine yine kaybeden Recep Kara, 2011 ve 2012'de Ali Gürbüz ile yaptığı final güreşlerinde de rakibini yenemeyince kürsüye ikinci olarak çıktı.

Recep Kara, 2013, 2014, 2015'te final yolunda İsmail Balaban'a yenildi.


- "Hedefim 8 yıllık hasrete son vermek"


Recep Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ciddi bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Rakiplerinin hepsinin çok güçlü olduğunu belirten 34 yaşındaki tecrübeli başpehlivan, hiçbir rakibini küçümsemeyerek, karşılaşmalara çıktığını ifade etti.

En büyük endişesinin sakatlık olduğunu anlatan Recep Kara, son yıllarda sakatlığı nedeniyle yüzde 100 performansla güreşemediğini vurguladı.

Bu yılki güreşlere her zamankinden daha iyi hazırlandığını dile getiren başpehlivan Recep Kara, "Son yıllarda rakiplerim karşısında yenilgiler aldım. 2005'te dizimden geçirdiğim bir ameliyat sonrası rakiplerim karşısında çok iyi performans sergileyemedim. Artık sakatlığımı atlattım ama en büyük endişem yeniden bir sakatlık geçirmek. Çünkü biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz." diye konuştu.

Recep Kara, son 5-6 yıldır performansını tam anlamıyla er meydanına yansıtamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hedefim altın kemeri kazanarak 8 yıllık hasrete son vermek. Bir yıl boyunca çok çalıştım ve artık emeğimin karşılığını almanın zamanı geldi. Hep zirvede olan bir güreşçi anlayışıyla hareket ettim. Bu sene de altın kemere adayım. Ne zaman iddiadan koparsam, o zaman güreşi bırakırım. Şimdiden tüm güreşçi arkadaşlarıma başarılar dilerim."

Yorumlar