Başpehlivan Recep Kara: Bu yıl Kırkpınar sürprizlere gebe

Kırkpınar Başpehlivanlarından Ordulu Recep Kara, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl sürprizlere gebe olduğunu söyledi.653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başlamasına kısa bir süre kaldı. 16-22 Haziran tarihleri arasında...

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivan Recep Kara: Bu yıl Kırkpınar sürprizlere gebe

Kırkpınar Başpehlivanlarından Ordulu Recep Kara, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl sürprizlere gebe olduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başlamasına kısa bir süre kaldı. 16-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak yağlı güreşler öncesinde bir açıklama yapan 2004, 2007 ve 2008 yılı başpehlivanı Recep Kara, başpehlivanlık güreşlerinde bu yıl 10. yılını dolduracağını söyledi.

Geçen sürede 3 birincilik, 4 ikincilik bir de üçüncülük elde ettiğini belirten Kara, er meydanında en fazla final yapan pehlivan olduğunu kaydetti. Altın kemerin Ali Gürbüz'den alınmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Kara, "Doping olayında camia olarak sarsıldık. Özellikle altın kemerin alınması bizi üzdü. Böyle şeylerin hiç olmaması ve yaşanmaması gerekirdi. Sonuçta bu bir illet, spora sirayet etmiş bir sıkıntı. Bakanlığımız bu sıkıntıya neşter vurdu. Ciddi bir şekilde üstüne gidiliyor. Cezaların caydırıcı olması gerekir. Şu an cezalar çok da caydırıcı değil. Ciddi şekilde üstüne giderlerse bu sıkıntıyı önleyebilirler." dedi.

Kırkpınar'da üç yıl üst üste birinci gelerek altın kemer almanın gerçekten zor bir olay olduğunu dile getiren Başpehlivan Recep Kara, şunları söyledi:

"Ben bir sakatlık geçirdim. 2004 yılında başpehlivan olduktan sonra sıfırdan başlamak zorunda kaldım. 2007 ve 2008 yıllarında başpehlivan oldum. 2009'da finale geldim finalde kaybettim. Yani bir sporcunun üç yıl üst üste çok yüksek performans göstermesi, formunda olması, sakatlanmaması, hastalanmaması gerçekten zor. Bu da güreşin zorluğunun bir göstergesidir."

Altın kemerin 16 yıldan bu yana kimseye gitmemesinin bu zorluktan kaynaklandığını ifade eden Kara, "Şu anda başpehlivan sayısı arttı. Artık herkes 'altın kemeri ben de alabilirim' diye çalışıyor. İş zorlaştı. Eskisi gibi değil. Önceleri başpehlivanlar sahaya çıkıyor. Bir veya iki tane kafa adam olurdu. Sonuç fazla değişmezdi. Şimdi öyle değil. 50 - 60 tane başpehlivan var. En az 15 pehlivan altın kemer adayı olarak 'ben de varım' diyor. Herkes çalışıyor ve şartlar zorlaştı." diye konuştu.

HERKESTE ALTIN KEMER HEYECANI VAR

Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Ali Gürbüz'ün ceza alması nedeniyle başpehlivanları altın kemer heyecanı ve hevesinin sardığını kaydetti. Kırkpınar'dan önce yapılan güreşlerde bunu gördüklerini anlatan Kara, şöyle konuştu:

"Ama o sahada her şey belli oluyor. Er meydanında güreşmeden ben kemer alacağım diyerek kemer alınmıyor. O sahada, er meydanında iş bitiyor. Sürpriz isimler çıkabilir. Ama ben de Recep Kara olarak 2004 yılında başpehlivan oldum. Bu yıl 2014'te altın kemer için sahaya çıkacağım. İyi çalıştık. Altın kemeri kovalayacağız. Hedefim altın kemeri almak. Hazırlıklarım iyi geçti. Sakatlık geçirdim. Tedavi oldum. Sakatlıklar peşimi hiç bırakmıyor. Şu anda iyiyim. Bu yıl kıran kırana güreşler olacak. Bu yıl Kırkpınar sürprizlere gebe." açıklamasını yaptı.

BİLET FİYATLARI DAHA EKONOMİK OLSUN

Kırkpınar'da güreşleri izlemeye gelenlerin bilet bulmakta zorlandığını dile getiren Recep Kara, geçen yıl 160 TL civarında olan fiyatın yüksek olduğunu ifade etti. Bu soruna bir çözümün bulunması gerektiğini açıklayan Kara, şöyle konuştu:

"Güreşleri izlemeye gelen seyirciler bilet sıkıntısı yaşıyor. Gerçekten yüksek rakamlar. Anadolu'dan kalkıp buraya geliyor. Masrafları oluyor. Gelen bir sürü seyirci bilet talep ediyor. Hangi birine bilet sağlayacağız ki, bize bile bilet sağlamıyorlar. O konuda müzdaribiz. Bir sürü organizasyon yapılıyor. Fahiş bilet fiyatı alınmasın. Daha ekonomik olsun. Herkes rahatça gelip güreşleri izlesin. O kadar seyirci de dışarıda kalıyor."

CİHAN

Yorumlar