Başpehlivan Fatih Atlı Ladik’te coşku ile karşılandı

Memleketi Samsun'a gelen 653. Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Ladik ilçesi Abarköy mevkii yolu üzerinde Kaymakam M.Furkan Sancaktutar, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve vatandaşlar ve sporseverlerin oluşturduğu konvoyla karşılandı.Atlı...

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivan Fatih Atlı Ladik’te coşku ile karşılandı

Memleketi Samsun'a gelen 653. Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Ladik ilçesi Abarköy mevkii yolu üzerinde Kaymakam M.Furkan Sancaktutar, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve vatandaşlar ve sporseverlerin oluşturduğu konvoyla karşılandı.

Atlı boynunda kemeri ve kupası, ustası Bayram Ertan ve Kırkpınar'da üçüncü olan Abdullah Güngör ile Ladik merkezine giriş yaprak hemşerihlerini ve sevenlerini selamladı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformda ilk sözü alan Ladik Kaymakamı M.Furkan Sancaktutar, "Bugün gerçekten çok gururluyuz. Bu kadar insanın buraya toplanmasına vesile olan bir kardeşimiz var. Başpehlivanımız Fatih kardeşimiz burda, bizler de onun için buradayız. Yıllardır güreş yapıyor ve bu yıl nasip oldu altın kemer. Ben inanıyorum, bundan sonraki yıllarda da Ladik’ten bu altın kemer çıkmayacak, hep bizde kalacak. Bu yıl sözlendiler, seneye nişanlanacak ve öbür sene de evlenecekler ve altın kemerimiz hep Ladik’te kalacak." şeklinde konuştu.

Kırkpınar üçüncüsü Abdullah Güngör ise "Elimden gelen mücadeleyi yaptım. Ben kendimden önce ağabeyimin aldığına çok sevindim çünkü ben bu Ladik’in çocuğuyum. Beni tanıyanlar iyi bilir, bir insan hakkında olumsuz düşünmem. Üçüncü oldum ama içimden hep dua ettim, Fatih ağabeyimizin birinci olmasını istedim. Yenilsem bile rakkibimi yormak için elimden gelenin hepsini yaptım ve bu işler nasip kısmet işidir." şeklinde konuştu.

Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı da şunlarıs öyledi. "Altın kemerin ilkini aldım. Daha çok gencim. Fiziksel ve psikolojik olarak bu işe gerçekten çok hazırım. Önümüzdeki yılı da alıp altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum." Altın kemerin Allah'ın takdiri olduğunu ve kendilerinin sadece senaryoyu oynadıklarını da belirten Atlı, başarısının yedi aylık bir emeğin karşılığı olduğunu söyledi. Atlı, bu sürenin emeğini son ana sakladığını da dile getirdi. CİHAN

Yorumlar