Başpehlivan: Altın kemeri Antalyalılara hediye etmek için geldim

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, geçen yıl elde ettiği ünvanı korumak için çok çalıştığını belirtti.Cuma günü başlayacak yağlı güreşler öncesinde hazırlıklarını Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda...

Google Haberlere Abone ol
Başpehlivan: Altın kemeri Antalyalılara hediye etmek için geldim

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, geçen yıl elde ettiği ünvanı korumak için çok çalıştığını belirtti.

Cuma günü başlayacak yağlı güreşler öncesinde hazırlıklarını Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda sürdüren Balaban gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçen yıl birinci olduğunu ve ünvanını korumak için çok çalıştığını belirten Balaban, “Edirne’ye geldik. Son birkaç antrenmanımız kaldı. Antrenör ve ekimizle birlikte çalışmalarımızı yaptık. İddialıyız. Ünvanımı korumak ve altın kemeri Antalyalılara hediye etmek için buraya geldik. İnşallah sonuca ulaşacağız.” dedi.

Her güreşçinin hayali Kırkpınar’da güreşmek, başpehlivan olmak ve altın kemer almak olduğunu dile getiren İsmail Balaban, şunları söyledi: “Geçen yıl başpehlivanlıkta ilk senemdi. İlk senemde başpehlivan olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bu yıl da aynı başarıyı korumak için buraya geldik. Buraya gelirken antrenörümle birlikte daha alt boylarda birlikte çalıştık. Burayı hayal ederek çalıştık.”

Yağlı güreşlere 2006 yılında başladığını hatırlatan Kırkpınar Başpehlivanı, “2009 yılında Küçük Orta Büyük Boy’da birinci oldum. 2011 yılında Büyük Orta Boy’da çeyrek final yaptım. 2012 yılında ise Başaltı’da üçüncü oldum. 2013 yılında da Başpehlivanlık birincisi oldum.” diye konuştu.

Ata sporunda doping olayının yaşanmasının üzücü olduğunu dile getiren Balaban, “Doping çıkan arkadaşımız Antalyalıydı. Hemşerimizdi. Hepimiz üzüldük. Umarım önümüzdeki yıllarda bu tarz şeylerle karşılaşmayız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar