Başörtülü güreş antrenörü takımını şampiyonaya hazırlıyor

Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı, 6-11 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde Edirne’de kampa girdi.

Google Haberlere Abone ol
Başörtülü güreş antrenörü takımını şampiyonaya hazırlıyor

Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı, 6-11 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde Edirne’de kampa girdi. Teknik Direktörü İbrahim Şahin’in başında bulunduğu takımı Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kel Aliço Güreş Eğitim merkezinde hazırlıklarını sürdürüyor. 5 güreş antrenörü ve 10 sporcunun yer aldığı mili takımında Türkiye’nin ilk başörtülü antrenörü Neslihan Erdoğan da görev yapıyor.

Güreşlere 2000 yılında başlayan ve 6 yıl güreştikten sonra 2006 yılında aktif sporculuğu bırakan 31 yaşındaki bir çocuk annesi Erdoğan, 2009 yılında anterönlüğe başladı. Antalya Korkuteli Güreş Eğitim Merkezi’nde görev yapan Erdoğan, federasyon tarafından milli takım antrenörlüğüne getirildi. Erdoğan, Teknik Direktör İbrahim Şahin ve diğer 4 antrenör arkadaşı ile birlikte 10 sporcusunu Avrupa Şampiyonası’na hazırlıyor.

Kamp çalışmalarını değerlendiren Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Şahin, iki yıldan bu yana görevde olduklarını belirterek yeni bir ekibe sahip olduklarını ifade etti. Sporcularının bir çoğunun yeni olduğunu kaydeden Şahin, “Ama dinamik ve güzel bir ekimiz var. Hazırlıklarımızı yaptık. 6-11 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonası var. Hedefimiz oradan madalya ve madalyalar almak. Tabii bu alt yapı madalya almasa bile bu alt yapıyı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” dedi.
Bulgaristan’da birkaç ülke ile birlikte bir arada kamp yapma imkanı bulacaklarını anlatan Şahin, hazırlıkların ilk ayağını Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Edirne’de ikinci ayağı ise Bulgaristan’da yapacaklarını ifade etti. Şahin, birkaç ülke ile birlikte kamp yapmalarının sporcuların heyecanını yenme açısından önemli bulduğunu açıkladı.

Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı Antrenörü Neslihan Erdoğan ise Antalya Korkuteli Güreş Eğitim Merkezi’nde antrenör olarak görev yaptığını dile getirdi. Yıldızlar Güreş Milli Takımı’na geldiğini anlatan Erdoğan, “İlk görevim. Beni bu göreve uygun gördüğü için başkanımız Hamza Yerlikaya’ya çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar da sporcularımıza yardımcı olacağım. Görevimi başarı il sürdüreceğim. Kendim 2000 yılından beri güreşin içerisindeyim. 6 yıl kadar kendim güreş yaptım. Daha sonra üniversiteler arasında devam ettim. 2006 yılında güreşi bıraktım. Evlendikten sonra 2008 yılında tekrar antrenörlüğe başladım. 2009 yılından beri aktif olarak antrenörlük yapıyorum. 4 yıl da kadrolu antrenörüm.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar