"Basketbolda yeni bir sayfa açmak lazım"

- Le Mans Başantrenörü Kunter: "Basketbolda gidişat kulüpler bazında iyi gidiyor ama milli takımlar bazında aynı gidişi görmüyorum" - "Genç oyuncuları hazırlayamazsak milli takımlarda başarı biraz hayal gibi oluyor" - "FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çok kuvvetli bir grupta olduğumuzu söyleyemem ama gördüğüm kadarıyla en güçlü takım Karşıyaka"

Google Haberlere Abone ol
"Basketbolda yeni bir sayfa açmak lazım"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Başantrenörlük kariyerini Fransız ekibi Le Mans'da sürdüren Erman Kunter, basketbolda yeni bir sayfa açmak gerektiğini, gidişatın kulüpler bazında olumlu ancak milli takımlar bazında iyi olmadığını söyledi.

Kunter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde çok iyi yabancı oyuncuların olduğunu kaydederek, "Gönül bizim sporcuların da oynamasını ister ama işin aslına baktığımız zaman yeni bir atılım, her zaman bu işlerde pozitif enerji üretir. Özellikle mili takımlar bazında yeni bir atılım yapmamız gerekiyor. Ligde Türk çocukların oynamaması bir sıkıntı doğuruyor. Yapılacak çok iş var. Kabul etmemiz gerekir ki genç oyuncuları hazırlayamazsak milli takımlar bazında başarı biraz hayal gibi oluyor. Bunu 1998-1999'da yapmıştık, o jenerasyona biraz süre tanımıştık." ifadelerini kullandı.

Birçok şeyin yenilenmesi gerektiğini belirten Kunter, "Basketbolda yeni bir sayfa açmak lazım çünkü gidişat kulüpler bazında iyi gidiyor ama milli takımlar bazında aynı gidişi görmüyorum. Çok büyük potansiyelimiz var, bunları değerlendirmenin zamanı geldi. Gençleri aktif hale getirmemiz lazım." diye konuştu.


- "Oynamayanın kendine güveni olmaz"

Genç oyuncuların aldığı sürenin basketbolda çok önemli olduğunu kaydeden Kunter, "Bunun için nasıl bir organizasyona girilir, tabii ki bir çok proje var. Herkes mutlaka bir şey getirecektir. Bu moral ve güven işi, oynamayan oyuncunun kendisine güveni olmaz. Birkaç yolu var ama çok hızlı şekilde harekete geçmek gerekiyor, zaman geçiyor." dedi.


- "En güçlü takım Karşıyaka"

Çalıştırdığı Le Mans takımına da değinen Kunter, sezona kötü başlamadıklarını ancak 2 sakat oyuncularının olduğunu, normalde 6 yabancıyla oynayabilecekken 4 yabancıyla mücadele ettiklerini anlattı.

Deneyimli teknik adam, takıma takviye yapmayı düşündüklerini, finansal bazı sorunlardan dolayı bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer aldıklarını hatırlatan Kunter, "FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çok kuvvetli bir grupta olduğumuzu söyleyemem ama gördüğüm kadarıyla en güçlü takım Karşıyaka. Zaten deplasmanda Saratov maçını da kazandılar. Kadro olarak, Umana Reyer de fena değil." diyerek sözlerini tamamladı.



Yorumlar