Basketbolda şampiyonluk kupası Ankara'da

- Spor Toto Basketbol Ligi'nin şampiyonluk kupası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığında sergileniyor - Spor Toto Teşkilat Başkanı Kasapoğlu: "Kupa, şampiyon takım belli olana kadar burada sergilenecek"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda şampiyonluk kupası Ankara'da

ANKARA (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunun şampiyonluk kupası Ankara'da sergileniyor.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğü bulunan play-off final serisinin galibine verilecek kupa, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı binası önünde başkentli basketbolseverlerle buluşuyor.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off final serisinde rekabetin üst düzeyde olduğunu belirterek "Şampiyon henüz belli değil ama şimdiden şampiyon olacak takımın taraftar, yönetici ve oyuncularını kutluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kupayı bu yıl ilk kez sergilediklerini ifade eden Kasapoğlu, "Daha önce futbolda Süper Lig'in şampiyonluk kupasını sergilemiştik. Basketbolun kupası, dizayn olarak futbolun kupasından farklı. Kupa, şampiyon takım belli olana kadar burada sergilenecek." diye konuştu.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı olarak, futbolun yanı sıra basketbol ve diğer branşlara da destek verdiklerini vurgulayan Kasapoğlu, "Özel sektörlerden sağlanan sponsorlukların da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Spora desteğin artırılması gerek." ifadelerini kullandı.


- Kupa, 13 kilo ağırlığında


Sade tasarımıyla dikkati çeken şampiyonluk kupası, 13 kilogram ağırlığında. Siyah az damarlı mermer üzerine, pirinç ve bakır malzemeden yapılan kupa, altın kaplamadan oluşuyor.

Kupanın gövdesinde, 5 milimetre kalınlığında ve 3 santimetre eninde pirinç malzemeden kulpların yanı sıra 2 milimetre kalınlığında yine pirinç malzemeden lazer kesimle yapılmış, 24 santimetre çapında ve 85 santimetre boyunda bir top bulunuyor.

Yorumlar