Basketbolda maçın ardından

- Muratbey Uşak Başantrenörü Bulkaz: - "Grubun ilk maçı 4 takım kalacak bizde bu dört takımın içinde olmak istiyoruz, bütün gücümüz, bütün enerjimizle çalışarak bu maçı telafi edeceğiz" - Neptunas Başantrenörü Adomaitis: -"Uşak'ın iyi bir takım olduğunu biliyorduk, buna göre çalıştık ve oyuncularım çalışmalarımızın sonucunu sergiledi"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


UŞAK (AA) - FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Litvanya'nın Neptunas takımına 67-65 mağlup olan Muratbey Uşak'ın başantrenörü Ozan Bulkaz, gruptan çıkacak dört takımdan biri olmak için daha iyi çalışacaklarını söyledi.

Bulkaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmanın ilk yarısında çok hata yaptıklarını belirterek, "Maçta çok hatalar yaptık. Ama maçı son topa kadar getirmemiz, takım olgusunu iyi sergilediğimizi gösteriyor. İlk iki periyot çok kötü oynadık. Üçüncü ve dördüncü periyotta oyuna tutunduk ve farkı erittik" dedi.

Karşılaşmanın bazı pozisyonlarında hakemlerin hatalı karar verdiğini ifade eden Bulkaz, " Çok net birkaç hakem düdüğü 2 sayıyla mağlup olmamıza etken oldu. Grubun ilk maçı 4 takım kalacak bizde bu dört takımın içinde olmak istiyoruz. Bu maçı bütün gücümüz bütün enerjimizle çalışarak telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muratbey Uşaklı oyuncu Ali Berent Kavaklıoğlu da maça iyi hazırlarını ama ilk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, "İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı seyircinin de desteğiyle mücadele ettik. Maçı son topa kadar getirdik ama kazanamadık." diye konuştu.


- Neptunas cephesi


Neptunas Başantrenörü Dainius Adomaitis ise iyi bir oyun ortaya koyarak maçı kazandıklarını dile getirdi.

Sözlerine bütün oyuncularını kutlayarak başlayan Adomaitis , "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Uşak'ın iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Buna göre çalıştık ve oyuncularım ilk yarıda çalışmalarımızın sonucunu aldı. Neticede Uşak'ın evinde Fenerbahçe'yi yendiğini biliyoruz. Muratbey Uşak evinde çok iyi oynuyor, çok tempolu oynuyor. Öncelikle hızlı hücum sayılarını ve hücum ribaundu sayılarını düşürmeye çalıştık. Maçın sonunda ise bir şekilde şansa ihtiyacınız oluyor, şansta bizim yanımızdaydı ve maçı kazandık." şeklinde konuştu.

Neptunas takımının oyuncusu Larry Drew de ilk yarıda çok iyi oynadıklarını, maç boyunca Uşak ekibinin öne geçmesine izin vermediklerini kaydederek, "Maça iyi başladık, özellikle ilk yarıyı çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ama üçüncü çeyrekte Uşak geri dönüş yaptı maça ortak oldu. Biz ise onların öne geçmesine izin vermedik ve maçı kazanmayı başardık." açıklamasında bulundu.


Yorumlar