Basketbolda maçın ardından

- TOFAŞ Başantrenörü Ene: "Bizi sonuca götüren, oyunun içinde kalmamız ve kazanacağımıza olan inancımızdı" - Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ernak: "Oyuncularımın her biriyle gurur duyuyorum"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 80-78 yenerek yarı finale yükselen TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, çok dengeli bir maç olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ene, kupanın favorisinin olmadığına inandığını dile getirerek, "Favori takımlar, kupada istedikleri basketbolu oynayamadılar. Biz de bugün sonunda kazandık. Bunlar ne kadar dengede basketbol oynandığını gösteriyor. 15 hücum ribaundu dengeyi bozdu. Bu, bizim geliştirmemiz gereken tarafımız. Bu farkı ortadan kaldırabilmek için tam sahaya yayılarak, presle karşı tarafı ritimden çıkartarak bir basketbol oynamaya çalıştık ama onlar da iyi hazırlanmış. Maçın son topunda bile hücum ribaundu verdik. Bizi sonuca götüren, oyunun içinde kalmamız ve kazanacağımıza olan inancımızdı." diye konuştu.

Maçın oyuncusu seçilen TOFAŞ'ın takım kaptanı Sammy Mejia ise rakiplerinin kendilerini çok zorladığını ve bu maçtan çıkaracak önemli derslerinin olduğunu kaydetti.


- Sakarya Büyükşehir Belediyespor cephesi


Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Selçuk Ernak, sözlerine organizasyon için Türkiye Basketbol Federasyonuna teşekkür ederek başladı.

TOFAŞ'ın tecrübeli ve kıymetli bir takım olduğunu belirten Ernak, "Oyuncularımın her biriyle gurur duyuyorum. Basketbolun olmadığı topraklardan Süper Lig'e gelmek ve en kıymetli takımlarla başa baş oynamak kolay iş değil, hepsine teşekkür ediyorum. Biz sert bir basketbol takımıyız ama maçlarda rakiplerimize bu kadar çok faul atışı yaptırmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesporlu basketbolcu Calvin Harris ise fiziksel açıdan iki tarafın da çok iyi bir maç çıkardığını, son bölümde yaptıkları küçük hatalarla karşılaşmadan mağlup ayrıldıklarını aktardı.

Yorumlar