Basketbolda 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına doğru

- Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos: - "Sadece akıllarda güzel kalacak bir karşılaşma oynamayı umuyorum" - Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş: - "40 dakika sonunda bir kupa var. Elimizden geleni yapmak ve kazanmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına doğru

ANKARA (AA) - Basketbolda 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın basın toplantısı, Ankara'da yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nda organize edilen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos ve oyunculardan Melisa Korkmaz, Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş ve oyunculardan Tuğba Oral katıldı.

Toplantı, hayatını kaybeden Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

İlk olarak söz alan TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, her iki takıma da başarılar dileyerek, sakatlık yaşanmadan keyifli bir maç olması ve hak edenin kazanması temennisinde bulundu.

Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos, hayatını kaybeden Mehmet Can Öztürk için üzüntüsünü dile getirdi.

"Basketbolun güzelliklerini konuşmak için toplanmalıydık ama hayatın öbür yüzü ortaya çıktı." diyen Dikeoulakos, "Mehmet Can Öztürk'ün ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu olayın karşısında yarınki maç ve hazırlıklar ikinci plana düştü. Gündemimiz tamamen kaybettiğimiz arkadaşımız." şeklinde konuştu.

Dikeoulakos, her iki takıma da başarılar dileyerek, "Sadece akıllarda güzel kalacak bir karşılaşma oynamayı umuyorum." ifadesini kullandı.

Fenerbahçeli basketbolcu Melisa Korkmaz, geçen sene Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak şanslı bir sezon başlangıcı yaptıklarını vurgulayarak, "Geçen sezonu 3 kupayla tamamladık. Bu sene de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak, camiaya armağan etmek istiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı sahaya yansıtarak, kupanın sahibi olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş da Mehmet Can Öztürk'ün vefatı nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi. Ankaralı basketbolseverlere keyifli bir maç izlettireceklerine olan inancını vurgulayan Baş, "40 dakika sonunda bir kupa var. Elimizden geleni yapmak ve kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Oyunculardan Tuğba Oral ise yarın sahadan mutlu bir şekilde ayrılmak istediklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe gibi tecrübeli bir takıma karşı mücadele edeceğiz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, bunu yarın sahaya yansıtarak kupayı Hatay halkına götüreceğimize inanıyoruz. Fenerbahçe'ye de başarılar dilerim."

Fenerbahçe ile Hatay Büyükşehir Belediyespor karşılaşması, yarın saat 19.00'da Ankara Spor Salonu'nda oynanacak.


Yorumlar