Basketbol oynamak için geldiği Ereğli'de gelin oldu, şimdi ise hocalık yapıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Erdemirspor' a transfer olan Rus Basketbol oyuncusu Janna Dorogova (Çakır), gönlünü kaptırdığı Abdullah Çakır ile evlenerek ilçede kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Basketbol oynamak için geldiği Ereğli'de gelin oldu, şimdi ise hocalık yapıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Erdemirspor' a transfer olan Rus Basketbol oyuncusu Janna Dorogova (Çakır), gönlünü kaptırdığı Abdullah Çakır ile evlenerek ilçede kaldı. Basketboldan kopamayan Janna, şimdi küçük çocuklara basket hocalığı yapıyor.

    Ereğli'nin Rus gelini Janna Çakır (39), profesyonel basketbolcu olarak 14 yıl önce transfer olduğu Erdemirspor'da oynarken, Erdemirspor Güreş takımında yer alan Ereğlili Abdullah Çakır' a gönlünü kaptırdı. Çakır ile evlenerek ilçede kalan Janna Çakır, içinden çıkaramadığı basketbol sevdasını çocuklarla paylaşmaya karar verdi.

    1 sene oynadığı Erdemirspor'da yardımcı antrenörlük görevi de yapan Janna, şu anda 120 çocuğa basketbol öğretmek için kolları sıvadı.

    Uzun yıllar yurt dışında basketbol oynadığını kaydeden Janna "Basketbol hayatım 6 yaşında başladı. 14 yaşında Rusya'da Dinamo' da A takımda oynadım. 18 yaşında Spartak Moskova'ya gittim. 5 sene orada oynadım. Ereğli' ye nasıl geldim? Biraz uzun hikaye. Biraz yurt dışında oynadım. İtalya, İsrail ve Ukrayna' da. Ondan sonra Erdemir' e transfer oldum. 1 sene burada oynadım. O zaman eşimle tanıştım. O da Erdemir' de güreş yaptı. Orada tanıştık. Evlendim. A takımda yardımcı antrenörlük yaptım" dedi.

ŞİMDİ PAYLAŞMAK ZAMANI

    Evlendikten sonra iki çocuğu dünyaya gelen Janna Çakır, hiç bir zaman basketbol tutkusundan vazgeçemediğini ve şu anda küçük çocuklara basketbolu öğretmek ve paylaşmak için tam zamanı olduğunu kaydetti. Janna konuşmasında "Basketi hiç bir zaman bırakmayı istemiyorum. Kafamdan çıkartmak istemiyorum. Bu benim hayatım. Artık benim kanıma işlemiş. Şimdide küçüklerle paylaşmanın tam zamanı. Ereğli' de bu konuda spor salonu az. Daha fazla değerlendirmek istiyoruz. Paylaşmak çok güzel. Bizim Rus basket sistemi çok farklı. Türkiye'ye benzemiyor. Türkiye çok farklı. Avrupa çok farklı. Küçük yaştan sporu sevdirmek sadece basket için demiyorum. Sporu sevdirmek tek amacım. 5,5 yaşından itibaren çocuklara kurs veriyorum. Şu anda 120 çocuk var. 7 ayrı gurup var." dedi.
CİHAN

Yorumlar