Basketbol: İspanya Süper Kupası

- Süper Kupa yarı finalinde Real Madrid'i 99-93 yenen Barcelona Lassa finale yükseldi - Barcelona Lassa ile Gran Canaria arasındaki final müsabakası bugün oynanacak

Google Haberlere Abone ol
Basketbol: İspanya Süper Kupası


MADRİD (AA) - Basketbolda, İspanya Süper Kupası yarı final maçında Real Madrid'i 99-93 mağlup eden Barcelona Lassa, adını finale yazdırdı.

Buesa Arena'da büyük bir çekişmeye sahne olan maçın birinci periyodu 26-26 berabere sonuçlandı. Müsabakanın ilk yarısı Real Madrid'in 48-47 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın üçüncü çeyreğinin sonunda 73-70 öne geçen ve bu avantajını son periyotta korumayı başaran Barcelona Lassa, Justin Doellman ve Tyrese Rice'ın da sayılarıyla karşılaşmadan 99-93 galip ayrıldı.

Barcelona Lassa'da 30 sayı, 3 ribaunt ve 6 asistlik performans sergileyen Rice, karşılaşmanın yıldızı oldu.

Katalan ekibinin maç kadrosunda, geçen pazar trafik kazası geçiren ve kaldırıldığı hastaneden perşembe günü taburcu edilen Finlandiyalı basketbolcu Petteri Koponen yer almadı.

Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise Gran Canaria, turnuvanın ev sahibi Baskonia'yı 84-80 mağlup ederek finale yükseldi. Gran Canaria'da Kyle Kuric, kaydettiği 24 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

İspanya Süper Kupası'nda, Barcelona Lassa ile Gran Canaria'nın karşılaşacağı final müsabakası bugün TSİ 20.00'de oynanacak.

Yorumlar