Basketbol Federasyonu'ndan olaylarla ilgili açıklama

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında dün oynanan play off maçında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final...

Google Haberlere Abone ol
Basketbol Federasyonu'ndan olaylarla ilgili açıklama

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında dün oynanan play off maçında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin son iki karşılaşmasında tribünlerde meydana gelen sporun değerlerine ve her iki takımın da sahada centilmence verdikleri üstün mücadeleye hiç yakışmayan olaylar, oynanan basketbolun önüne geçmiş, Türk basketboluna zarar vermiştir." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Final Serisi’nin son iki karşılaşmasında tribünlerde meydana gelen; sporun değerlerine ve her iki takımın da sahada centilmence verdikleri üstün mücadeleye hiç yakışmayan olaylar, oynanan basketbolun önüne geçmiş ve Türk Basketbolu’na zarar vermiştir.

Keyif ve büyük bir heyecan ile seyredilmesi gereken, kalitesi gayet yüksek bu büyük rekabete, salonlarda hiç olmaması gereken davranışlar nedeniyle maalesef gölge düşmüştür.

Seyircilerin Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Final Serisi’nde organize ve sürekli bir şekilde yaptıkları kötü tezahüratların yanı sıra, bir önceki karşılaşmada evsahibi kulüp yöneticilerinin TBF yöneticilerine sözlü saldırıda bulunmalarını ve son karşılaşmada ise bir grup taraftarın konuk kulüp yöneticilerine yönelik saldırganlık ve darp girişimlerini, Türk Sporu’nu ve Türk Basketbolu’nu tehdit eden ve bu noktaya getiren anlayışın örnekleri olarak değerlendiriyor, bu olayların gelişiminde rol alanları TBF olarak şiddetle kınıyoruz.

Bu ve benzeri olayların tekrarlanmaması için ilgili değerlendirmeler TBF Yönetim Kurulu tarafından yapılacak ve gereken önlem ve cezai kararlar spor camiası ve kamuoyu ile paylaşılacaktır."

CİHAN

Yorumlar