Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker'in sezonu şampiyon olarak ilan ettiğini tesciline karar verdi.Bugün toplanan TBF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital karşılaşmasına ait hakem raporunu...

Google Haberlere Abone ol
Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker'in sezonu şampiyon olarak ilan ettiğini tesciline karar verdi.

Bugün toplanan TBF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital karşılaşmasına ait hakem raporunu değerlendirdi. Sonrasında yönetim kurulunun değerlendirmesi sonucunda alınan kararlar şöyle:

a. Karşılaşmanın sonucunun Galatasaray Liv Hospital takımının 20-0 hükmen yenilgisi olarak tesciline,

b. Oynanan maçın 2013-2014 sezonu Beko Basketbol Ligi Play Off Final serisi final maçı olması, sezon öncesi ilan edilen statüye göre yedi maç üzerinden oynanacak maçlarda seriyi dört galibiyetle bitirecek takımın şampiyon olacağı, bu müsabakadan önce oynanan altı maçta her iki takımın üçer galibiyet aldığı dikkate alınarak son maçı kazanan takım olarak Fenerbahçe Ülker takımının sezon şampiyonu olarak tesciline ve ilanına, kupa ve madalyaların en kısa sürede teslimine,

c. Karşılaşmaya çıkmayarak hükmen yenilmiş olan Galatasaray Liv Hospital takımının bu eylemiyle gerek maça çıkmaması nedeniyle sebep olduğu maddi, gerekse basketbolun tüm unsurlarına vermiş olduğu maddi ve manevi zararlardan dolayı, konuların içeriğine uygun olarak hukuk ve disiplin kurullarına sevkine karar verilmiştir.

CİHAN

Yorumlar