Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'na doğru

- Fenerbahçe Başantrenörü Obrodovic: "Son derece önemli bir maç oynayacağız. Kaliteli ve izleyenlerin keyif alacağı bir karşılaşma olmasını umuyoruz" - Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic: "Böylesine önemli kupa maçını oynamak çok önemli bir fırsat. Rakibimiz son derece saygı duyacağımız önemli takım. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'na doğru


İSTANBUL (AA) - Basketbolda 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 5 Ekim Çarşamba günü karşılaşacak Fenerbahçe ile Anadolu Efes'in başantrenörleri ve takım kaptanları düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Renaissance Polat Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, son yıllarda rekabetin büyüdüğü ve önemli bir ligin olduğunu vurgulayarak,"Fenerbahçe ile Anadolu Efes takımları Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, sezonun açılış maçında bir araya gelecek. Maçın sonucunu kestirmek imkansız çünkü iki takımımız da ülkemizi THY Avrupa Ligi'nde temsil edecek değerli kadroya sahipler." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obrodovic, Anadolu Efes'e karşı oynamanın büyük bir mutluluk olacağını belirterek, "Böylesine anlamlı ve önemli bir maçı oynayacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dün ligdeki tüm takımların başantrenörleri ve Basketbol Federasyonu yetkilileriyle toplantı yaptık. Tüm başantrenörlerin mutabık kaldığı konulardan biri Basketbol Süper Ligi ve Avrupa Ligi'nin, Avrupa'nın en değerli ligi olduğuydu. Son derece önemli bir maç oynayacağız. Kaliteli ve izleyenlerin keyif alacağı bir karşılaşma olmasını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu ise zor bir maç olacağına dikkati çekerek, "İki takım da sezona kupayla başlamak istiyor. Çok önemli kupayı inşallah müzemize götürürüz." diye konuştu.

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yılın finalisti olarak kupa maçı oynamaya hak kazandık. Böylesine önemli kupa maçını oynamak çok önemli bir fırsat. Rakibimiz son derece saygı duyacağımız önemli takım. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri ve Basketbol Süper Ligi'nin şampiyonu. Taraftar için son derece keyifli maç olmasını diliyorum. Avrupa'nın en iyi ligi olan Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmenin memnuniyetini de yaşıyorum."

Lacivert-beyazlı takımın kaptanı Doğuş Balbay da geçen sezon kazandıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı bu yıl da almak istediklerini anlatarak, "Fenerbahçe bildiğimiz bir ekip. Kadroyu koruyup üstüne kaliteli transferler yaptılar ve sezona en hazır takımlardan biri. Kupa maçı tek maç üzerinde oynayacağı için 40 dakika en az hata yapan takım kazanacaktır. Galip gelen taraf olmak bizi mutlu eder." diye görüş belirtti.


Yorumlar