Başkent, basketbolda Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapacak

Ankara’nın ev sahipliğinde 5-9 Şubat tarihlerinde başlayacak Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8’li finallerin basın toplantısında antrenörler ve basketbolcular bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkent, basketbolda Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapacak

Ankara’nın ev sahipliğinde 5-9 Şubat tarihlerinde başlayacak Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8’li finallerin basın toplantısında antrenörler ve basketbolcular bir araya geldi.

Finallerin gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu’nda yapılan bası toplantısına Tofaş Başkanı Efe Aydan, Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, Türk Telekom Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, Trabzonspor Medical Park Antrenörü Hakan Demir ile Pınar Karşıyaka Oyuncusu İnanç Koç ve Türk Telekom oyuncusu Can Akın katıldı.

Tofaş Kulübü Başkanı Efe Aydan, yaptığı konuşmada desteklerinden ötürü Spor Toto’ya teşekkür ederken, “Ankara’da bulunan 8 kulüpten biri olmak mutluluk verici. Tek tek maçların önemli olduğu bir turnuvada iyi konsantre olarak finale gidebiliriz. İlk maçta rakibimiz Galatasaray Liv Hospital ve güçleri ortada. Biz de gençliğimiz kullanarak kendimize avantaj sağlamaya çalışacağız. Turu geçmek istiyoruz.” diye konuştu.

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, son güne kadar Ankara’da kalmak istediklerini ve finallere katılmaktan dolayı mutlu oldukları söyledi. Finallerde kendileri gibi 7 değerli takımın daha mücadele edeceğini kaydeden genç antrenör, amaçlarının son güne kadar Ankara’da kalmak olduğunu kaydetti.

Türk Telekom Antrenörü Ertuğrul Erdoğan, bu turnuvanın 8 takımından biri olmanın önemine değinerek, ‘’Her maç ayrı bir önem taşıyor. Sürprizlere açık bir turnuva yaşayacağız. Biz de son güne kalıp, kupaya ulaşmak istiyoruz. Pınar Karşıyaka gibi iyi oynayan bir takım olacak ilk maçta karşımızda. Açıkçası ben Pınar Karşıyaka’yı favori görüyorum ama dezavantajlarımızı lehimize çevirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Antrenörlerden son sözü alan Trabzonspor Medical Park Antrenörü Hakan Demir ise, 1 maçlık hayallerin olduğunu vurgulayarak, ‘’Sezonun zorlu döneminde böyle bir turnuva oynayacağız. Türkiye Ligi’nin gücü ortada. Bu ligde kupanın 8’li finallerinde olmak mutluluk verici .Elemelerden sürpriz yaparak olarak çıktık. Benden önce bu başarıyı sağlayan Hasan Özmeriç’e teşekkür ederiz. Fenerbahçe Ülker ile zorlu bir maça çıkacağız. Elimizden geleni yaparak bir sürprize imza atmak istiyoruz. Tek maçlık bir hayalimiz var ve bunu gerçekleştirebilirsek güzel olacak.” Şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka Oyuncusu İnanç Koç, her takım gibi kendilerinin de şampiyonluk için aday olduğunu, tarihlerinde 1 kez bu kupanın finalini oynadıklarını bir adım daha ileri giderek kupayı kazanmak istediklerini belirtti.

Türk Telekom oyuncusu Can Akın’da, hedeflerinin öncelikle kendileriyle olan mücadelelerini kazanmak olduğunun altını çizerek, 15 dakikalık iyi performanslarını 35 dakikaya yaymaları halinde önlerinin açık olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar