Başkan adaylığını, Erciyes'in zirvesinde duyurdu

- Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan Başar, Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığına adaylığını Erciyes Dağı'nın 3 bin 917 metre yükseklikteki zirvesinde açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Başkan adaylığını, Erciyes'in zirvesinde duyurdu

KAYSERİ (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan Başar, Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığına adaylığını Erciyes Dağı'nın 3 bin 917 metre yükseklikteki zirvesinde yaptığı açıklamayla duyurdu.

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Başar, Dağcılık Kayseri İl Temsilcisi İsmail Yılmaz ve beraberindekilerle zirveye çıktı. Başar, 3 bin 917 metre yüksekliğindeki zirvede yaptığı açıklamada, Kayseri'nin, Türk dağcılığı açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Erciyes'e başarılı bir tırmanış gerçekleştirerek, federasyon başkanlığına adaylıklarını duyurduklarını aktaran Başar, şunları kaydetti:

"Erciyes Dağı önemli. Türkiye'de dağcılık faaliyetleri ilk olarak bu bölgede başladı ve burada hala aktif bir şekilde dağcılık çalışmaları yapılıyor. Bundan dolayı 6 Kasım'da yapılacak Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığına adaylığımı burada açıklıyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çok güzel projelerimiz var, inşallah bunları gerçekleştirme şansına sahip oluruz. Hedefimiz Türkiye dağcılığını zirveye taşımak. Ülkemiz sporunu geliştirmek, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nu yenilikçi bir anlayışla yönetmek üzere 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlık seçiminde adayım."


Yorumlar