"Başbakan isterse, bu akşam uçağıyla kupa Trabzon'a gelir"

UEFA Genel Sekreteri İnfantino'dan sonra Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener de şike dosyasına son noktayı koyarken gündem belirleyecek açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan isterse, bu akşam uçağıyla kupa Trabzon'a gelir"

UEFA Genel Sekreteri İnfantino'dan sonra Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener de şike dosyasına son noktayı koyarken gündem belirleyecek açıklamalar yaptı. Başkan Şener, "Başbakan isterse, bu akşam uçağıyla kupa Trabzon'a gelir." iddiasında bulundu.

UEFA Genel Sekreteri Giovanni Infantino'nun şike dosyasına son noktayı koymasının ardından bu sürecinin 2 yılında Trabzonspor başkanlığı yapan Sadri Şener de şike dosyası konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. "O kupanın akıbetinin sorulacağı yer ne UEFA ne de TFF" diyen Şener, "Başbakan isterse o kupa bu akşam uçağıyla Trabzon'a gelir." dedi.

Sporx.com'a özel açıklamalarda bulunan Sadri Şener, "İnfantino'nun Fenerbahçe dosyasıyla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorumuza, "Adam 'Fenerbahçe'ye 2 Beşiktaş'a 1 yıl ceza verdik' diyor. UEFA bu cezaları çirkin ve kötü tezahürattan vermedi neden dolayı verdiği belli. 'Niye verdiniz diye?' sorarsanız 'Şike yaptıkları için' diyor zaten. Türkiye Futbol Federasyonu olarak o anda senin yapman gereken de belli, talimatların da şikenin karşılığında yazan şeyi yapman ama yapamıyorsun çünkü karşılarına siyaset çıkıyor. İnfantino'nun dediklerinde ekstra bir şey yok. Adam 'Ben şike yaptılar diye cezayı verdim daha ne yapayım?' diyor. Haklı. Orası cezayı verdi, dosyayı kapadı. Şike konusunda gereğini yaptı. Ama burası henüz gereğini yapmadı. Yapamıyor onun da nedeni belli..." cevabını verdi.

"Peki bunun nedeni ne?" sorumuza ise Şener, "Şu ortamda, düzende o kupanın Trabzon'a gitmesi çok zor. Ancak yeni bir Federasyon başkanı gelecek o da hiç kimseye sallamayacak belki o zaman olabilir. Ya da siyasi areneda bir şeyler değişecek, o zaman birileri çıkacak 'Burada bir hak var bu hakkı biz gasp edemeyiz' diyecek gereğini yapacak. Üzerinden ne kadar geçtiği önemli değil. Bakın 10 sene önceki olaylara dava açılıyor, bu dosya da o yeni gelenler tarafından yeniden açılır ve hak sahibine bu kupa teslim edilir. Veya dediğim gibi Başbakan "verin" diyecek TFF'nin bu konuda karar alması kupanın Trabzonspor'a verilmesi beş dakikayı bulmaz." cevabını verdi.

Başkan Şener, "Bu kupanın Trabzonspor’a verilip verilmeyeceği ne UEFA'nın ne de TFF'nin elinde. Kimin elinde olduğu belli. Boşuna UEFA'ya veya TFF'ye sormayın bu kupa ne olacak diye direkt Başbakana sorun. Kupa Trabzonspor’a verilecek mi verilmeyecek mi diye. Verilsin dediğinde İnanın beş dakikalık iş bu. Verilsin derse bizden dilekçe istenir hemen tahkim toplanır karar verir bir federasyon görevlisi kupayı Fenerbahçe'nin müzesinden alarak Trabzonspor’un müzesine götürür. Mesela Başbakan şimdi Futbol Federasyonu'na talimat verse o kupa akşam Trabzon uçağına yetişir. Valla billahi. Başbakan dönüp Federasyonuna, "UEFA’nın kararlarını yerine getirin" dese şimdi saat kaç, 15:40, 18:00 uçağına kupa Trabzon uçağına konur. Bu kadar basit. Hiç bu iş ne olacak diye federasyona, UEFA’ya sormaya yazışmaya gerek yok. Bu kupanın sorulacağı yer orası." açıklamasını yaptı.

Başkan Sadri Şener Trabzonspor'un son genel kurulundan bu yana ilk kez bu akşam Trabzon'a gideceğini belirterek, "Şike davası nedeniyle ikametgahını Trabzon'a aldırmıştım oyumu kullanmak için bir yıl aradan sonra Trabzon'a gidiyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar