Başakşehir Fatih Terim Stadyumu açıldı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün maçlarının oynayacağı stat ve tesisler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Stadın ismi de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olarak değiştirildi....

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu açıldı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün maçlarının oynayacağı stat ve tesisler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Stadın ismi de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olarak değiştirildi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Göksel Gümüşdağ ve spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.

TERİM, BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını yaparken A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim'i kürsüye davet etti ve sonrasında stadın isminin Başakşehir Fatih Terim Stadı olduğunu açıkladı.

Fatih Terim, bu durumun kendisi için büyük sürpriz olduğunu vurgulayarak, "Hayatım boyunca ben ülkemin ileri gitmesi için çabaladım, uğraştım. Gerek futbolculuk, gerek hocalığımda İstiklal Marşı'nı okutmak ve ülkemin ismini en güzel yerlere yazdırmak için mücadele verdim. Bugün hakikaten değişik duygular yaşıyorum. Stada ismimin verilmesi büyük bir sürpriz oldu. 45 senedir futbolun içindeyim bir insanın yaşarken isminin böyle güzel bir stada verilmesinin ne anlama geldiğini iyi biliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

DEMİRÖREN'E TEPKİ

Öte yandan stadın açılışında konuşma yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Türk sporuna önem veren ve kendilerini başarılı için zorlayan Başbakan'ın desteğini her zaman aldık. Tesisleşmeye önem veriyoruz. TFF olarak özellikle alt liglerde bulunan kulüplere tesislerin yapılması konusunda destek olacağız. Başakşehir Futbol Kulübü'ne Spor Toto Süper Lig'de başarılar diliyorum." dedi.

Öte yandan Demirören, konuşma yapmak için kürsüye gelirken tribünlerin bir kısmı tarafından yuhalanarak tepki gördü.

CİHAN

Yorumlar