Barcelona 2-1 Real Madrid

La Liga'daki dev maçta Barcelona, evinde Real Madrid'e şans tanımadı. Katalanlar, Eflatun-Beyazlı rakibini Mathieu ve Suarez'in golleriyle yıktı, El Clasico'yu kazanan taraf olmayı başardı. Real'in tek golü ise Ronaldo'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Barcelona 2-1 Real Madrid
La Liga'daki dev maçta Barcelona, evinde Real Madrid'e talih tanımadı. Katalanlar, Eflatun-Beyazlı rakibini Mathieu ve Suarez'in golleriyle yıktı, El Clasico'yu ele geçiren yan olmayı başardı. Real'in tek golü ise Ronaldo'dan geldi.

İspanya La Liga'nın 28. haftasında oynanan ciddi maçta Barcelona, Real Madrid’i 2-1 kazandı.

Tüm dünyada 'El Clasico' (Klasik) şekilde isimlendirilen maç baştan sona iri bir mücadeleye sahne olurken, her iki takım da çok çok fazla gol konumu yakaladı. Karşılaşmada ilk tehlikeli hamle Real Madrid’den gelirken, 12. dakikada sol kanattan Barcelona ceza alanına giren Benzema’nın ortasında kale önünde Cristiano Ronaldo’nun vuruşunda top direkten döndü. 19. dakikada Messi’nin kullandığı hür vuruşta topa çok çok iyi yükselen Mathieu, güzel bir baş vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek, Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi. Deplasmanda mağlup hale düşmesine karşın oyun disiplininden kopmayan ve ataklarını sıklaştıran Real Madrid, 31. dakikada Benzema’nın topuk pasında yatarak topa vuran Cristiano Ronaldo’nun golüyle vaziyeti 1-1’e getirmiştir ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarının ilk dakikalarında Real Madrid daha arzulu bir futbol oynayıp, rakibi üstünde baskı kurmaya çalışırken, Barcelona ise süratli ve uzun toplarla rakip kaleye gitmeyi denedi. 55. dakikada Alves’in uzun pasında topu önüne saha Luis Suarez, güzel bir şutla topu Casillas’ın ayağının yanından ağlara göndererek Barcelona’yı bir defa daha öne geçirdi: 2-1. Ev sahibi takım Messi, Neymar ve Jordi Alba ile 3. gole çok çok yaklaşsa da, kaleci Casillas, kurtarışlarıyla farkın açılmasını önledi. Karşılaşma, Barcelona’nın 2-1’lik üstünlüğünde sona erdi. La Liga’da 28. hafta sonunda önder Barcelona puanını 68’e yükseltirken, 2. sıradaki Real Madrid 64 puanda kaldı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar