Baran'dan Şenol Güneş'e 'Hayat Boyu Onur Ödülü'

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen, 101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisinin katıldığı 12.

Google Haberlere Abone ol
Baran'dan Şenol Güneş'e 'Hayat Boyu Onur Ödülü'

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen, 101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisinin katıldığı 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası’nda kupa heyecanına sayılı günler kaldı.

Maslak TİM Show Center'da 29 Nisan Salı günü yapılacak kupa töreni öncesinde Tertip Heyeti Üyeleri yarın saat 14.00'te, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Aydın Doğan Salonu'nda basın bilgilendirme toplantısı yapacak. Toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ayhan Bermek, Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Said Kavurmacı ve kupa töreni programının sunuculuğunu üstlenen Melih Gümüşbıçak spor medyasıyla biraraya gelecek.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu'nun 2002 yılından bu yana organize ettiği Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın bu yıl onikincisi gerçekleşirken, 101 farklı ülke temsili milli takımlarında yer alan öğrenciler şampiyonada fair-play adına meşin yuvarlağın etrafında buluştu.

Geçtiğimiz yıl sadece İstanbul’da öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katılımı ile 90 farklı ülke temsili milli takımının yer aldığı şampiyonada bu yıl, Marmara Bölgesi’nde bulunan 8 farklı ilden katılım gerçekleşti ve 101 farklı ülkenin temsili milli takımları organizasyona katıldı.

TÜRK FUTBOLUNUN DUAYENLERİ 12. UFT'DE BULUŞUYOR

Bu arada Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda geçtiğimiz yıl organize edilen kupa töreninde Türk futbolu ve ülke tanıtımına yapmış olduğu katkılardan dolayı şampiyonanın en anlamlı ödülü olan ‘Hayat Boyu Onur Ödülü’ A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e takdim edilmişti.

Ayrıca milli takım eski oyuncuları İsmail Gökçek ve Erhan Önal'a ‘Baran Federasyonu Vefa Ödülleri’ takdim edildi. Bu yıl 12.'cisi gerçekleşecek Uluslararası Futbol Şampiyonası Kupa Töreni'nde ise, Hayat Boyu Onur Ödülü 2002 yılında Türkiye'ye dünya üçüncülüğü kazandıran Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e verilecek.

Ayrıca kupa töreninde bu yıl ilk kez Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Baran Federasyonu ‘Yılın Enleri’ anket sonuçlarına göre ödül alacak isimler olacak.

EN DEĞERLİ OYUNCU ÖDÜLÜ TOLGA ZENGİN'E

Bu isimler arasında; Spor Toto Süper Ligi'ne değer katan ‘Kaleci Antrenörü’ ödülü Cláudio Taffarel, ‘En Değerli Kalecisi’ Tolga Zengin, Süper Lig'e değer katan ‘Orta Saha Oyuncusu’ ödülü Cristian Baroni, ‘En Centilmen Oyuncusu’ Semih Kaya, ‘En Değerli Savunma Oyuncusu’ Caner Erkin, ‘En Vefakar Oyuncusu’ Cenk Gönen ve ‘En Değerli Yabancı Oyuncusu’ ödülünü alacak olan Moussa Sow bulunuyor.

Uluslararası Futbol Şampiyonası’nın tertip heyetinde, Türk futboluna emekleri geçen Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan, Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ayhan Bermek ve Hakan Şükür gibi isimler de yer alıyor.
CİHAN

Yorumlar