Banvit Kulübü Başkanı Kılıç:

- "Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde başarılı bir sezon geçirmeyi ve ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Banvit Kulübü Başkanı Kılıç:


BALIKESİR (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Banvit'in başkanı Özkan Kılıç, bu sezon ligde başarılı bir sezon geçirmeyi ve ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 2016-2017 sezonunun tüm kulüpler için hayırlı olmasını ve mücadele edecek tüm sporcular için sağlıklı geçmesini diledi.

Ligin her geçen sezon değerinin arttığına değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz sezon itibarıyla da Avrupa'nın en kaliteli ve ilgi çekici basketbol ligi haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz de Banvit Basketbol Kulübü olarak yenilenmiş teknik heyet ve kadromuz ile Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde başarılı bir sezon geçirmeyi ve ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Bu sezon kulübümüzün başantrenörlük koltuğuna, geçtiğimiz yıl Polonya Basketbol Ligi'nde Stelmet Zielona Gora takımı ile şampiyonluğa ulaşan deneyimli koç Saso Filipovski'yi getirdik. Kadromuzu da kendi prensiplerimize ve öz değerlerimize bağlı kalarak büyük ölçüde yeniledik. Bu sezon kadromuzda 6 yabancı oyuncu haricinde geneli kendi altyapımızdan yetişen 17-22 yaş arası 7 genç oyuncumuz olacak. Zorlu Türkiye ve Avrupa Şampiyonlar Ligi maratonunda genç kadromuzun dinamizmi ile gidebileceğimiz en üst noktaya ulaşmak hedefindeyiz."

Kılıç, geçen hafta başlayan Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Bandırma Kırmızı takımından da bu sezon çok ümitli olduklarının altını çizerek, "Gelecek vadeden altyapı sporcularımızın oluşturduğu genç kadrosuyla sezon süresince büyük sürprizlere imza atacaklarına yürekten inanıyorum. Tabi bu hedeflere ulaşmaya çalışırken bize en büyük desteği her zaman olduğu gibi yine Bandırma halkının vereceğini ümit ediyoruz. Bu vesile ile Bandırma seyircisini genç kadromuzu desteklemek üzere tribünlere davet ediyor ve karşılaşmalarımızın taraftarlarımızla beraber bir şölen havasında geçmesini temenni ediyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar