Banvit Basketbol Akademi İzmir'de açıldı

- Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç: "Altyapımızı tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz, Bandırma dışındaki ilk durağımız İzmir olacak"

Google Haberlere Abone ol
Banvit Basketbol Akademi İzmir'de açıldı


İZMİR (AA) - Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, altyapılarını tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini, buna İzmir'den başladıklarını söyledi.

Banvit Basketbol Kulübünün İzmir'de başlattığı Banvit Basketbol Akademi'nin Rönesans Otel'deki tanıtım toplantısında konuşan Kılıç, uzun bir süredir yaptıkları işlerin içinde en heyecan duydukları organizasyona İzmir'den başladıklarını aktardı.

Kılıç, 1994 yılından beri Türk sporuna hizmet verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Altyapımızı tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz, Bandırma dışındaki ilk durağımız İzmir olacak. Banvit AŞ'nin gücünü, basketbol kulübünün birikimini, basketbolu seven İzmir'in gücüyle birleştirip düzgün bir oluşum yapmak istiyoruz. Bir süre tereddüt etmemizin nedeni, bu oluşumu emin ellere bırakmak istiyorduk. Bunu Murat Aşkın hocamın önderliğinde gerçekleştireceğiz."

Banvit Sportif Direktörü Turgay Çataloluk da kulüp olarak kuruldukları günden beri altyapıya önem veren bir felsefeyle yürümeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda belli bir mesafe aldıklarını ifade etti.

Geçmişte koydukları hedeflerin çoğuna ulaştıklarını kaydeden Çataloluk, "Organizasyonumuzu Bandırma'dan çıkıp başka bölgelere de yaymaya karar verdik. Daha sonrasında da startı en doğru adres olarak basketbol şehri İzmir'den verme kararı aldık. Bu projeyi başka illere de yaymak ve projeyi kısa sürede sağlam adımlarla geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Banvit Başantrenörü Saso Filipovski, insana yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğunu belirterek, "Çocuklara yönelik yapılan yatırım en olması gereken şey. Banvit de benim de aynı düşünceye sahip. Gençlere, çocuklara yatırım yaparak gelecek için çok doğru bir şey yapıyoruz. Bu organizasyon içinde olmaktan çok mutluyum. Akademide yer alanlar, birçok alanda ülkeye hizmette bulunacaklar, o yüzden çok doğru olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Banvit Basketbol Akademi kurucularından Murat Aşkın da İzmir'in, söz konusu organizasyonla basketbolda çok büyük bir ivme kazanacağına inandığını anlatarak, "İzmir'de yeteri kadar basketbola kaynak sağlandığını düşünmüyorum. Bu organizasyonla çok büyük bir ivme kazanacaktır. Spor her zaman ayrıştırıcı değil, birleştirici olmuştur. İki şehir, çocuklarının geleceğine yatırım yapmak için bir araya gelmiş durumda." yorumunu yaptı.


- Oyuncular


Banvit'in genç basketbolcusu Tolga Geçim, 2008'de İzmir'de düzenlenen minikler şenliğinde Bandırma temsilcisine davet edildiğini, oradaki antrenörlerin kendisiyle çok ilgilendiğini belirtti.

Metehan Akyel ise basketboldan önce birkaç spor branşıyla uğraştığını belirterek, "Banvit'te aile ortamıyla karşılaştım. Bandırma çok büyük yer değil, ailenizden uzak olmanıza rağmen aile ortamı vardı. İlk yıl 5 dakika süre alırken, zamanla sürem arttı." diye konuştu.

Gasper Vidmar, Banvit'in şimdiye kadar yaptıklarının altyapı organizasyonunu özetlediğini, söz konusu organizasyonu İzmir'de başlatmanın da akıllı bir yatırım olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Jordan Theodere da gençlere yatırım yapmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Basketbol beni kötü hayat tarzından korudu. O yüzden her gencin basketbol oynamasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar