Banvit: 57 - Galatasaray Liv Hospital: 67

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final ilk maçında Banvit ile karşı karşıya geldi. Normal sezonu lider bitirdiği için saha avantajını elinde bulunduran Banvit, Bandırma'da bulunan Kara Ali Acar Spor Salonu'ndaki mücadelede...

Google Haberlere Abone ol
Banvit: 57 - Galatasaray Liv Hospital: 67

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final ilk maçında Banvit ile karşı karşıya geldi.

Normal sezonu lider bitirdiği için saha avantajını elinde bulunduran Banvit, Bandırma'da bulunan Kara Ali Acar Spor Salonu'ndaki mücadelede salondan 57-67 mağlup ayrıldı. Serinin ilk maçını deplasmanda kazanarak avantaj elde eden sarı kırmızılı ekip skoru 1-0 lehine çevirdi. Serinin ikinci maçı 25 Mayıs Pazar günü yine Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak.

1. Perilot: 12 - 19

2. Perilot: 17 - 20 (29-39)

3. Perilot: 20 - 15 (49-54)

4. Perilot: 8 - 13 (57-67)

Karşılaşmaya Carlos Arroyo, Sinan Güler, Manuchar Markoishvili, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başlayan Galatasaray Liv Hospital’e karşı Banvit'ten coch Itoudis’in beş tercihi EJ Rowland, Erkan Veyseloğlu, Sammy Mejia, Cevher Özer ve Alade Aminu oldu.

Maça pota altını kullanarak giren Banvit, 3. dakikayı 4-0 önde geçti. Savunmada baskıyı arttıran Galatasaray Liv Hospital, skoru tüm oyuncularına dağıtarak 10-0’lık bir seri yakaladı ve molaya 4-10 galip girdi. Mola dönüşü alan savunmasına dönen Yunan koç, rotasyonuna erken başvurdu. Sahaya iyi dağılmamasına rağmen faul atışlarından sayılar çıkaran Banvit, farkı 2 sayıya indirdi. Son dakikalarda Carlos Arroyo takımını oldukça iyi yönetti ve sarı kırmızılılar çeyreği 12-19 galip tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Galatasaray Liv Hospital fırtınası vardı. Düşük temponun avantajını sete set hücumlarda oldukça iyi kullanan sarı kırmızılılar, 13. dakikada farkı çift hanelere çıkardı. 7.5 dakika boyunca Banvit’e sadece 2 saha içi isabet imkanı sağlayan Ergin Ataman’ın öğrencileri, ilk turun suskun ismi Malik Hairston’u da devreye sokunca durumu 18-33’e getirdi. Çeyrek sonunda ribaundu alıp geçiş hücumlarından Rowland ve Davis ile sayılar üreten ev sahibi farkı 10’a çekti ve devreye 29-39 geride girdi.

İkinci çeyreğin sonundaki iyi oyununu üçüncü çeyreğin başına da taşıyan Banvit, Galatasaray Liv Hospital’e 3.5 dakika boyunca sayı izni vermedi ve farkı 5 sayıya düşürdü. İki takım da boş şutlarda isabet bulamazken, deplasman ekibinde Sinan Güler öne çıktı. Alçak postta Davis’e ikili sıkıştırma yaparak onu top kaybına zorlayan Galatasaray Liv Hospital, Sinan’ın üst üste 8 sayısıyla farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Furkan’a çalınan teknik faul sonrasında 7-0 seri yakalayan Banvit, EJ Rowland ‘ın da zor pozisyonları isabetli kullanmasıyla momentumu eline geçirdi ve çeyreği 49-54 geride bitirdi.

Son çeyreğe her iki ekip karşılıklı sayılarla başlasa da ilerleyen dakikalarda hücumlar kısırlaştı. 34. dakikada durum 54-57’ye geldi. Maç boyunca iyi performans sergileyen Rowland son çeyrekte maçı dengeye getirecek önemli fırsatlardan yararlanamadı ve 3 dakika kala Carlos Arroyo’nun üçlüğüyle skor 54-62 oldu. Faul çizgisinde de maç genelinde sürdürdüğü yüzdesini bulamayan Banvit’e karşı, Carlos Arroyo’nun geriye çekilerek bulduğu şut 1.40 kala durumu 55-64’e getirdi.

Kalan bölümde de hata yapmayan Galatasaray Liv Hospital, maçı 57-67 kazandı. Bu sonuçla seride 1-0 öne geçen Galatasaray Liv Hospital, ev sahibi avantajını da lehine çevirdi.

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY LİV HOSPİTAL

Zoran Erceg 5 sayı 8 ribaund 3 asist,

Malik Hairston 4 sayı 1 ribaund 1 asist,

Manuchar Markoishvili 6 sayı 1 ribaund,

Cenk Akyol 11 sayı 1 ribaund,

Furkan Aldemir 9 sayı 6 ribaund 2 asist,

Pops Mensah Bonsu 3 ribaund,

Carlos Arroyo 13 sayı 3 ribaund 5 asist,

Sinan Güler 13 sayı 4 ribaund,

Ender Arslan 3 sayı 2 asist,

Ersin Dağlı 3 sayı 2 ribaund

BANVİT

Earl Rowland 15 sayı 7 ribaund 5 asist,

Chuck Davis 14 sayı 6 ribaund 1 asist,

Sammy Mejia 10 sayı 4 ribaund 3 asist,

Stefan Markovic 2 ribaund 1 asist,

Alade Aminu 2 sayı 1 ribaund,

Keith Simmons 3 sayı 2 ribaund,

Ermal Kuqo 5 sayı 2 ribaund,

Cevher Özer 2 sayı 3 ribaund 1 asist,

Erkan Veyseloğlu 6 sayı 4 ribaund 1 asist

CİHAN

Yorumlar