Balkan şampiyonasına roket mermileri altında hazırlandı

Kilis'te yaşayan, roket mermilerinin salona düşmesine rağmen güreşe devam eden 17 yaşındaki Zeliha Kara, Balkan Genç Kızlar Güreş Şampiyonası'nda altın madalya için mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Balkan şampiyonasına roket mermileri altında hazırlandı
Kilis'te oturan 17 yaşındaki Zeliha Kara, roket mermileri altında çalıştığı Balkan Genç Kızlar Güreş Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Milli güreşçi Zeliha, kamp çalışmaları kapsamında geldiği Bilecik'te, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşının tavsiye üzerine güreşe başladığını ve 4 yıldır minderde mücadele verdiğini belirterek, ilk antrenörünün de kadın olduğunu söyledi.

Şu anki antrenörü İsmail Zade'nin hem kendi hem de milli takım antrenörü olduğunu ve antrenörünün sayesinde buralara geldiğini anlatan Zeliha Kara, "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kızların spor yapması pek istenmiyor ama ailem karşı çıkmıyor. Yeni salonumuz yapım aşamasında olduğu için şu anda okulun konferans salonunda çalışıyoruz. Ocaktan beri bizim oraya roket mermileri düşüyor. Antrenmanlara gidip gelmemiz zor oluyordu ama biz antrenmanlara gittik, çalıştık." diye konuştu.

- "Antrenman yaptığımız salona roket mermisi düştü"

Zeliha Kara, Kilis'e roket ve havan mermisi düşmesine rağmen, çalışmalarını sürdürdüğünü ve pes etmediğini belirtti.
İnsanların sokağa çıkmaya çekinirken kendisinin antrenmanlara devam ettiğini vurgulayan Zeliha Kara, şunları kaydetti:
"Antrenman yaptığımız salona roket mermileri düştüğü oldu. Herkesin psikolojisi bozuldu. Bu yıl yıldızlarda Türkiye şampiyonu oldum. Yıldızlarda Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi temsil ettim. Hem yıldız hem genç olarak güreşiyorum. Balkan Şampiyonası'na gideceğiz. Çok çalıştık, istedik. Allah yüzümüzü kara çıkartmasın. Yaşadığım bölgede erkeklerin bile spor yapması pek istenmiyor ama ben buna rağmen spora gittim."
Balkan Genç Kızlar Güreş Şampiyonası, Romanya'nın Craiova kentinde 6-9 Ekim'de düzenlenecek.

Yorumlar