Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası, Bursa'da yapılacak

- Bursa'da 3-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek turnuvada 6 ülkeden kadınlar ve erkeklerde 36 takım mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası, Bursa'da yapılacak

BURSA (AA) - Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası, 3-5 Haziran tarihlerinde Bursa'da yapılacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Nilüfer Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Kosova ve Sırbistan'dan kadınlar ve erkeklerde 36 takım mücadele verecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde gerçekleştirilen turnuvanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, farklı branşlarda açılan tesislerle Nilüfer'i spor kenti haline getirdiklerini söyledi.

Tesislerin yanı sıra uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Bozbey, Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle Bursa'da ilk kez böyle kapsamlı bir turnuva düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bozbey, ilçeye yeni kazandırdıkları plaj voleybolu tesisini böyle önemli bir turnuva ile açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Nilüfer'i sporun farklı branşlarıyla buluşturuyoruz. İlçeye plaj voleybolu alanı kazandırıyoruz. Bir alanın üzeri kapalı olacak. Burada kışın da organizasyonlar düzenlenebilecek." dedi.

Turnuvanın 3 Haziran Cuma günü başlayacağını, 5 Haziran Pazar günü de final maçlarının oynanacağını anlatan Bozbey, "Şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra, Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan, Kosova ve Romanya'dan kadınlar ve erkeklerde 36 takım mücadele edecek. Girişler ücretsiz olacak. Tüm Nilüferlileri bu şampiyonaya bekliyoruz." diye konuştu.

TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci de Nilüfer Belediyesinin desteğiyle Bursa'nın çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası'nın, dünya sıralaması için de puan veren bir organizasyon olduğuna işaret eden Değirmenci, şunları söyledi:

"Federasyon olarak tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Plaj voleybolunun da Türkiye'de gelişmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. 8 erkek, 5 de bayan takımımız şampiyonada mücadele edecek. Avrupa'da ses getirecek bir organizasyon olacak. Turnuva sonunda toplamda 5 bin avro para ödülü dağıtılacak. Ayrıca ilk 7 takım, dünya sıralaması için puan kazanacak."


Yorumlar