Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası İstanbul'da yapılacak

Balkan Çocuklar Karate Karate Şampiyonası 14-15 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Bu yıl 19. yapılacak ve Türkiye ile birlikte 10 ülke bayrağının dalgalanacağı şampiyonada bin sporcu mücadele verecek.Balkan ülkeleri arasında gelenek...

Google Haberlere Abone ol
Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası İstanbul'da yapılacak

Balkan Çocuklar Karate Karate Şampiyonası 14-15 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Bu yıl 19. yapılacak ve Türkiye ile birlikte 10 ülke bayrağının dalgalanacağı şampiyonada bin sporcu mücadele verecek.

Balkan ülkeleri arasında gelenek halini alan Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nın 19'uncu buluşması, 14 - 15 Haziran günlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. Türkiye Karate Federasyonu'nun uluslararası seviyede bu yıl ev sahipliği yaptığı ikinci büyük organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk ülkeleri katılıyor.

İkitelli Spor Kompleksi'nde düzenlenecek şampiyonada 10 ülkeden bin sporcu mücadele verecek. Şubat ayında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda dereceye giren karatecilerin Türkiye'yi temsil edeceği müsabakalarda 69 bayan, 98 erkek Türk sporcu tatamiye çıkacak.

2000, 2001, 2002 ve 2003 doğumlu sporcuların mücadele vereceği şampiyonada müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapılacak. Katada 8 ferdi, 2 takım; kumitede ise 32 ferdi dalda madalya dağıtılacak.

2012'DE 35 MADALYA

Balkan ülkeleri arasında gelenek haline gelen şampiyona, geçtiğimiz yıl Sırbistan'da düzenlenmiş; çocuklar kategorisinin yanı sıra ümit, genç ve 21 yaş altında yapılan müsabakalar sonunda Milli sporcularımız 25 altın, 22 gümüş, 20 bronz madalya ile 13 ülke arasında genel sıralamada şampiyon olmuştu.

2012 yılında Karadağ'ın ev sahipliği yaptığı ve sadece çocuklar kategorisinde yapılan şampiyonada Milli sporcularımız, 17 altın, 4 gümüş ve 14 bronz madalya kazanma başarısı göstermişti.

ESAT DELİHASAN: ÇOCUKLARIMIZ TÜRK KARATESİNİN GELECEĞİ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyona öncesi kampta bulunan milli sporcularımızın iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, şampiyonanın çocuklar için güzel bir tecrübe olacağını söyledi.

Bu şampiyonada mücadele edecek olan çocukların Türk sporunun, karatesinin geleceği olduğunu da belirten Başkan Delihasan, "Çocuklarımız şampiyonaya iyi hazırlandı. Burada iyi sonuçlar elde edeceklerini düşünüyorum. Ancak sonuçlardan daha önemlisi, sporcularımızın burada gösterecekleri performans, geleceği nasıl planlamamız açısından bize ışık tutacak. Çocuklarımızı önemsiyoruz çünkü onlar Türk sporunun ve karatesinin geleceğidir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar