Balıkesirspor Başkanı: Yalvarıyorum, 40 yılda bir gelen bu fırsatı tepmeyelim

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, ligin bitmesine 5 hafta kala PTT 1. Lig'de zirve mücadelesine devam ettiklerini belirterek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirspor Başkanı: Yalvarıyorum, 40 yılda bir gelen bu fırsatı tepmeyelim

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, ligin bitmesine 5 hafta kala PTT 1. Lig'de zirve mücadelesine devam ettiklerini belirterek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kalan 5 haftada şehirde sadece Balıkesirspor'un konuşulmasını isteyen Aktürk, "Bu beş haftada gelin elimizi birbirimizin elinin üstüne koyup, bu takımı Süper Lig'e çıkaralım. O yüzden 40 yılda bir defa ayağımıza gelmiş olan bu fırsatı, yalvarıyorum ayağımızın tersiyle itmeyelim. Birlik olalım, şu takımı çıkartalım." dedi.

PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Balıkesirspor, pazar günü evinde oynayacağı Orduspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-Beyazlı ekip, Teknik Direktör İsmail Ertekin nezaretinde Atatürk Stadı'nda antrenman yaptı. Antrenman öncesi açıklama yapan Ertekin, çarşamba günü deplasmanda önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Mersin takımının ilk iki iddiasını bitirdik. Biz de ilk ikideki iddiamızı olağan hızımızla devam ettiriyoruz. Bizim adımıza güzel bir maçtı. Maçların bu döneminde çok iyi oynamanın bir anlam taşımadığı, sadece kazanmanın çok önplanda olduğu bir zaman. Mersin maçında zaman zaman çok iyi oynamamıza rağmen iyi mücadele ettik ve 3 puanı aldık. Onun için son derece mutluyuz." diye konuştu.

Mersin deplasmanından alınan üç puanın, Orduspor maçı öncesi çok değerli olduğuna dikkat çeken İsmail Ertekin, "Eğer Orduspor maçını da üç puanla tamamlayabilirsek, bunu büyük bir avantaja dönüştürmüş olacağız. İlk iki yolunda hakikaten çok büyük bir avantaj yakalamış olacağız. Onun için oyuncularımızı bu yönde motive etmeye çalışıyoruz. Pazar günü bu sezonun en kritik maçlarından bir tanesini oynayacağız. İnşallah, Allah gönlümüze göre verir ve maç sonunda gülen taraf biz oluruz. Yaklaşık 10 aydan beri çalışıyoruz. Bu kadar emeğin sonucunu alırız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Aktürk ise Mersin deplasmanından üç puanla döndüklerini belirterek, takımın yoluna devam ettiğini bildirdi. Balıkesirspor'un, Türkiye'de sempati duyulan bir takım olduğunu ifade eden Aktürk, "Gittiğimiz bütün deplasmanlarda ve buraya gelen bütün takımların yöneticileri ve taraftarları, canı gönülden Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkması için emin olun dua ediyorlar. Biz de bunun için elimizden gelen maksimum gayreti gösteriyoruz. Şu anda önümüzde oynayacağımız beş maçımız kaldı. Bu beş maçımızda Balıkesir olarak sağ, sol ve hiç bir şeye girmeden sadece Balıkesir'in ve Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkması için hep birlikte olmalıyız ve gayret göstermeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunun için benim hamallık yapmam gerekiyorsa, bunu yapmaya razıyım." diyen Başkan Tuna Aktürk, şöyle devam etti: "Malzeme taşımam gerekiyorsa, malzeme taşımaya da razıyım. Ama yeter ki Balıkesirspor önümüzdeki yıl Süper Lig'de mücadele etsin. Bütün vatandaşlarımızın dualarıyla bu takımın şampiyon olacağına inanıyoruz. Bu nedenle bu beş hafta sizlerden ricam, şehirde sadece Balıkesirspor konuşulsun. Kongre konuşulmasın. Kongre zamanı geldiği zaman zaten gerekli arkadaşlar gereken yere aday olurlar ve yönetimi alırlar. Ama bu beş hafta gelin elimizi birbirimizin elinin üstüne koyup bu takımı Süper Lig'e çıkaralım. O yüzden 40 yılda bir defa ayağımıza gelmiş olan bu fırsatı, yalvarıyorum ayağımızın tersiyle itmeyelim. Birlik olalım, şu takımı çıkartalım. Ondan sonra da Allah herkesin gönlüne göre versin." CİHAN

Yorumlar