Balıkesirspor 40 yıllık Süper Lig özlemine son vermek istiyor

PTT 1. Lig'de ikinci sıraya yerleşen Balıkesirspor, kalan iki maçını da kazanıp 40 yıllık Süper Lig özlemine son vermek istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirspor 40 yıllık Süper Lig özlemine son vermek istiyor

PTT 1. Lig'de ikinci sıraya yerleşen Balıkesirspor, kalan iki maçını da kazanıp 40 yıllık Süper Lig özlemine son vermek istiyor. Kırmızı-Beyazlı ekip, son olarak 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak tamamlayıp o zamanki 1. Lig olan şimdiki Süper Lig'de mücadele etti.

40 yıl sonra Süper Lig'in kapısına dayanan Bal-Kes, şehri de ayağa kaldırdı. 1966 yılında kurulan Balıkesirspor, 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta Teknik Direktör Rıdvan Kösemihal'in yönetiminde ligi şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lige çıktı. Geçen yıl Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetiminde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükleme başarısı gösteren takım, bu sezon bir basamak daha yükselerek Süper Lig ipini göğüslemek istiyor. Geçen hafta evinde Manisaspor'u mağlup ederek Süper Lig'i garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından ikinci sıraya yükselen Bal-Kes'in önünde iki kritik maç bulunuyor. Bu hafta deplasmanda Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlı ekip, ligin son maçında evinde şampiyon İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u misafir edecek.

Ligde 67 puanla ikinci sırada bulunan Balıkesirspor'un fikstür avantajı, umutları daha da arttırıyor. En yakın takipçileri Orduspor ve Ankaraspor'un bu hafta karşılaşacak olması ise önemli bir avantaj olarak görülüyor. CİHAN

Yorumlar