Balıkesirspor: 2 – İstanbul BBSK: 1

Stat: Balıkesir AtatürkHakemler: Bülent Yıldırım, Nihat Mızrak, Asım Yusuf ÖzBalıkesirspor: Emrullah Şalk, İsmail Dinler, Rıza Efendioğlu, Murat Sözgelmez, Lalawele Atakora (Dk. 90 Mehmet Al), Burak Çalık (Dk. 72 Kwame Amponsah Karikari),...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirspor: 2 – İstanbul BBSK: 1

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Bülent Yıldırım, Nihat Mızrak, Asım Yusuf Öz

Balıkesirspor: Emrullah Şalk, İsmail Dinler, Rıza Efendioğlu, Murat Sözgelmez, Lalawele Atakora (Dk. 90 Mehmet Al), Burak Çalık (Dk. 72 Kwame Amponsah Karikari), Uğur Akdemir, Muhammet Reis, Ertuğrul Arslan, Khalifa Jabbie, Muğdat Çelik (Dk. 56 Ali Öztürk)

İstanbul BBSK: Orkun Uşak, Can Arat, Murat Yılmaz (Dk. 60 Bangura), Ömer Can Sokullu, Murat Akın, Alaattin Tosun (Dk. 49 İbrahim Yılmaz), Tayfur Pektürk, Alparslan Erdem, Hüseyin Tok, Enver Cenk Şahin (Dk. 68 Abdulaziz Solmaz), Veysel Aksu

Goller: Dk. 44 Lalawele Atakora, Dk. 47 Muhammet Reis (penaltı), Dk. 68 Tayfun Pektürk (İstanbul BBSK)

Sarı Kartlar: Hüseyin Tok, Murat Akın (İstanbul BBSK)

Geçtiğimiz yıl PTT 1. Lig'e yükselen ligin başarılı ekibi Balıkesirspor, ligin son maçında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek 38 yıllık Süper Lig özlemine son verdi.

Maç sonrası sahada şampiyonluk turu atan Balıkesirspor'li futbolcular sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Taraftarların da sahaya inmesiyle şampiyonluk marşları söyleyen taraftarlar, 38 yıl sonra gelen Süper Lig'i doyasıya kutladı.

Balıkesirspor, en son 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta ligi şampiyon olarak tamamlayıp o zamanki 1. Lig olan şimdiki Süper Lig'de mücadele etti. 1966 yılında kurulan Balıkesirspor, 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta Teknik Direktör Rıdvan Kösemihal'in yönetiminde ligi şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lig'e çıktı.

Geçtiğimiz yıl Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetiminde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükleme başarısı gösteren , bu sezon bir basamak daha çıkarak Süper Lig ipini göğüsledi. Balıkesirspor'un Süper Lig yolculuğu uzun 2005-2006 sezonunda Süper Amatör Lig'den Spor Toto 3. Lig'e yükselmesiyle başladı.

Balıkesirspor'in yükselişi daha sonra da devam etti. Kırmızı-beyazlı ekip, üç sezon mücadele ettiği 3. Lig'in ardından, 2009-2010 sezonunda şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Balıkesirspor, geçen sezon Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükseldi.

Sadece 9 yılda 4 şampiyonluk yaşayarak önemli bir başarı elden Balıkesirspor, bir sezon mücedele ettiği PTT 1. Lig'de de şampiyon olarak 40 yılık hasrete son verdi.

CİHAN

Yorumlar