Balıkesir takımlarının şampiyon teknik direktörü

- Balıkesirspor'u Spor Toto Süper Lig'e kadar taşıyan teknik direktör İsmail Ertekin, bu sezon çalıştırdığı Bandırmaspor'u da PTT 1. Lig'e yükselmesini sağladı - İsmail Ertekin, 22. haftadan itibaren görev yaptığı Bandırmaspor ile play-off maçları sonucu PTT 1. Lig'e yükselme sevincini yaşadı

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir takımlarının şampiyon teknik direktörü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir takımlarının "şampiyon" apoletli teknik direktörü İsmail Ertekin, Balıkesirspor'un ardından Bandırmaspor'da da çalıştırdığı takımı bir üst lige çıkarma başarısını gösterdi.

Balıkesirspor'u önce PTT 1. Lig'e, ardından Spor Toto Süper Lig'e çıkaran Ertekin, 2015-2016 sezonunun 22. haftasında göreve geldiği Bandırmaspor'u da Spor Toto 2. Lig'den PTT 1. Lig'e taşıdı.

Zafer Biryol'un istifasının ardından takımın başına geçen Ertekin yönetimindeki Bandırmaspor, 13 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alarak ligi 60 puanla 3. sırada tamamlayarak play-off'larda mücadele hakkı elde etti.

Bandırmaspor, play-off serisinde de güçlü rakiplerle mücadele etti. Çeyrek finalde Hacettepe ile eşleşen bordo-beyazlılar, ilk maçta 1-0 yenildiği rakibini rövanşta 2-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde İstanbulspor ile karşılaşan Bandırmaspor, sahasında 1-0 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 üstünlük sağlayarak finale çıktı.

İsmail Ertekin yönetimindeki Bandırmaspor, Kayseri'de Gümüşhanespor ile final maçında karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki mücadelede Gümüşhanespor'u 2-0 yenen Bandırmaspor, PTT 1. Lig'e yükselen taraf oldu.

Balıkesir'de "beyaz saçlı prens" olarak anılan Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırmaspor ile arzuladıkları başarıyı yakaladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Doğruları yaparak başarıya ulaştıklarını vurgulayan Ertekin, "Gemiyi limana yanaştıran kaptan başarılıdır. Biz de Bandırmaspor'u hedefe ulaştırdığımıza, arzulanan limana yanaştırdığımıza göre başarılıyız. İnşallah doğruları yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar