BAL'da 2016-2017 sezonu heyecanı

Türkiye'nin 79 ilinden 156 takımın mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) heyecan başlarken, 12 grupta 9 takım sezon sonunda Spor Toto 3. Lig'e yükselecek.

Google Haberlere Abone ol
BAL'da 2016-2017 sezonu heyecanı
BAL'da 2016-2017 sezonu heyecanı 12 takımlı 1 grup, 13 takımlı 10 grup ve 14 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 12 grupta hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı.

1988 ve daha sonra doğan futbolcuların oynayabildiği BAL'da takımlar 1987 ve daha öncesinde doğan futbolculardan sadece 5'ini 18 kişilik müsabaka isim listesine yazabilirken, 2001 ve sonrasında doğan futbolcular ligde mücadele edemiyor.

Takımların Türkiye'de en az bir yıl oturma izni almış olan, 2000 ve sonrasında doğan en fazla 2, 1999 ve öncesinde doğan en fazla 2 olmak üzere tüm sezonda en fazla dört yabancı uyruklu futbolcu transfer etme şansı bulunuyor.

BAL'da yer alan takımların il sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, kara yolu ile gidilen her kilometre başına 2 lira, tek yönde 150 kilometre ve üzerindeki mesafeye gidecek olan kulüplere de konaklama desteği olarak bin 250 lira katkı payı verilecek.

2016–2017 sezonunda BAL'dan Spor Toto 3.Lig’e play-off'tan toplam 9 takım yükselecek. Normal sezonu lider bitiren takımların play-off 1. kademesinde yapacağı müsabakalarda galip gelenler 3. Lig'e yükselirken, geri kalan 6 ekipten 3'ü daha play-off 2. turunda mücadele edecek.

Aralarında daha önce Süper Lig'de mücadele etmiş Vefaspor, Kırıkkalespor gibi takımların yer aldığı BAL'da takımları zor ve heyecanlı bir sezon bekliyor.

Toplam 156 takımın yer aldığı BAL'da İstanbul'dan 12, İzmir'den 6 ve Ankara'dan 5 ekip bulunuyor.

"Her anlamda zor bir lig"

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımlarda oynayan Erman Güracar, BAL'da geçen sezon Somaspor'da görev yaptıktan sonra bu sene Ayvalıkgücü Belediyespor'un başına geçti.

Güraçar, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, BAL'da bu sezon ikinci kez görev yaptığını söyledi. Ligin şartlarının çok zor olduğunu aktaran Güracar, şöyle konuştu:

"Çok zor bir lig BAL. Her takım şampiyonluğu hedefliyor ama şampiyonluktan ziyade mutlu sona ulaşan ekip profesyonel statüyü elde ediyor. O yüzden bunu bir çok takım istiyor. Onun peşinde koşuyor. Şartları çok zor bir lig. Kendi içinde sıkıntıları olan bir lig. Bence uygulama konusunda biraz daha çalışılması gerekiyor. Biz bu sene biraz daha idealist bir kadro kurduk, bu şekilde çalıştık. Bütün takımlara başarılar diliyorum."

"Zor bir lig olduğu her takım iyi bir ekip kurmaya çalışıyor"

Çiftay Yeşilovaspor Teknik Direktörü Serkan Küçükoğullarından, bu sezon profesyonel lig özlemini bitirmek için bir kadro kurduklarını söyledi. 3. Lig için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Küçükoğullarından, şunları kaydetti:

"BAL, 3. Lig'le amatör küme arasında sıkışmış ve çok maliyet isteyen, çok büyük paraların harcandığı bir lig. Her takım 3. Lig'e çıkmak için çok büyük caba sarf ediyor. Zor bir lig olduğu için her takım iyi bir ekip kurmaya çalışıyor. Biz de iyi bir takım yaptığımıza inanıyoruz. Yeşilovaspor'un uzun senelerden beri beklediği profesyonel lig özlemi var. Yıllarca 2. ve 3. Lig'de oynayan bir takımız. Bu özlemi bu sezon dindirmek istiyoruz."

Yorumlar