Bakü sokakları piste dönüştü

- Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'sine sayılı günler kala, yarışın koşulacağı sokaklar araç ve yayalara kapatılarak piste dönüştürüldü

Google Haberlere Abone ol
Bakü sokakları piste dönüştü

BAKÜ (AA) - Bakü'de 17-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'sine sayılı günler kala, yarışın koşulacağı sokaklar araç ve yayalara kapatılarak piste dönüştürüldü.

Azerbaycan'ın ilk kez ev sahipliği yapacağı yarış öncesinde başkentin ünlü Azadlık Meydanı'nda inşa edilen 300 metrelik "pit stop" alanında, etrafı bariyerlerle çevrilmiş sokaklarda ve kurulan tribünlerde son hazırlıklar sürüyor.

Yarışın yapılacağı sokaklar ve Hazar Denizi kıyısındaki park halkın ve araçların geçişine kapatılırken, yarış güzergahı, diğer ana cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Formula 1'in Azerbaycanlı organizatörü Baku City Circuit şirketine göre, yarışı 30 bin koltuklu, 10 bin ayakta toplam 40 bin biletli seyirci izleyecek.

Azadlık ve Azneft meydanları, tarihi Kız Kalesi önü ile İçerişehir'in kale kapıları civarında ve güzergahtaki diğer alanlarda kurulan tribünlerde seyirciler, yarışları Bakü'nün tarihi ve kültürel yapılarının manzarasının eşliğinde izleme şansı elde edecek.

Azerbaycan Grand Prix'sinin startı, Azadlık Meydanı'ndan verilecek. Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçecek araçlar, tarihi İçerişehir'in etrafını turlayacak ve yine Azadlık Meydanı'ndaki bitiş çizgisine varacak.

Bir turda yaklaşık 6 kilometre mesafe katedecek F1 otomobilleri, saatte ortalama 208 kilometre hız yapacak. Araçların sürati, düzlüklerde 340 kilometreye kadar çıkacak. Pilotlar, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak.

Formula 1 ile 10 yıllık anlaşması olan Azerbaycan, ilk 5 sezon Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alacak.

Yorumlar