Bakanlıktan ‘sahte millilik belgesi’ açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy’un ‘kendisine sahte millilik belgesi düzenlettirdiği’ şeklindeki haberlerin art niyetli ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan ‘sahte millilik belgesi’ açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy’un ‘kendisine sahte millilik belgesi düzenlettirdiği’ şeklindeki haberlerin art niyetli ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın konuyla ilgili iddiaları görmezden gelmesi veya örtbas etme çabası içinde olmasının söz konusu olmadığı belirtine açıklamada, konu bütün yönleriyle araştırıldığı ifade edildi.
Araştırmalar sonucu ulaşılan sonuç ise kamuoyuna şu şekilde aktarıldı:

"Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu arşivlerinde yapılan karşılaştırmalı araştırma sonucunda Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy’un 1987 yılında judo sporuna başladığı, 1998 yılına kadar ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye şampiyonalarında hep ilk beş içinde yer aldığı, bu şampiyonaların yarı final yarışmalarında birincilik ve ikincilikler elde ettiği ortaya çıkmıştır.

Yapılan araştırma sonucunda Spor Genel Müdür Yardımcısı Altunsoy’un iddia edildiği gibi ilk kez 1997 yılında milli olmadığı belgeleri ile saptanmıştır. Bu belgelerin birer nüshası noterden tasdik ettirilerek bu iddiaları ortaya atan basın yayın organlarının yanı sıra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da intikal ettirilmiştir.

İLK DEFA MİLLİLİK UNVANI ALDI

Spor Genel Müdür Yardımcısı Altunsoy’un 1993 yılında Uluslararası Cihat Şener Judo Turnuvası'nda gençler kategorisinde yarışarak ilk defa millilik unvanını aldığı belgelenmiştir. Arşiv belgeleri, kimi yayın organlarının iddia ettiği gibi Altunsoy’un ilk kez 1997 yılında milli olduğu tezini çürütmekle kalmamış, 1997 yılındaki millilik belgesinin de sahte olmadığını ortaya koymuştur.

1997 yılında Ömer Altunsoy’a verilen millilik belgesindeki millilik sayısının 15 olarak gösterilmiş olması, o dönemdeki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yönetiminin millilik sayısını yarışmaya katılan ülke sayısı ile eşdeğer tutmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır.

İDDİALARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN SUÇ DUYURUSU

Yukarıda belirtilen nedenlerle gerçeğe aykırı olarak haber üretildiğinden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için cevap ve düzeltme yazımız 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14'üncü maddesi hükmü uyarınca bu iddiaları ortaya atan basın kuruluşlarına noter aracılığı ile intikal ettirilmiştir.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy da konuyla ilgili iddiaların araştırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur."
CİHAN

Yorumlar